Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Trafiği Yüzünden 'Sıfır Hata' Tanımını Değiştirmek Zorunda Kaldık

Bir akşamüstü Tünel'deki görkemli binaya gidiyorum. Bu tarihî binanın gözüken duvarlarının gerisinde olanları hep merak etmişimdir. Uzun koridorlardan geçiyor ve ortamdan Genel Müdür Hayri Baraçlı'nın odasına yaklaştığımı hissedebiliyorum. Genel müdürlüğün özel kaleminde genç bir görevliyle karşılaşıyorum, "Hoş geldiniz" diyor. Sonra önüme

Zaman Gazetesi
İstanbul Trafiği Yüzünden 'Sıfır Hata' Tanımını Değiştirmek Zorunda Kaldık

Bir akşamüstü Tünel'deki görkemli binaya gidiyorum. Bu tarihî binanın gözüken duvarlarının gerisinde olanları hep merak etmişimdir. Uzun koridorlardan geçiyor ve ortamdan Genel Müdür Hayri Baraçlı'nın odasına yaklaştığımı hissedebiliyorum. Genel müdürlüğün özel kaleminde genç bir görevliyle karşılaşıyorum, "Hoş geldiniz" diyor. Sonra önüme düşüyor, benimle yürüyüp genel müdürlük makamına geçiyor ve karşıma oturuyor. Bir an duraklasam da tanıyamadığımı pek belli etmiyorum çünkü beklediğimden daha genç bir genel müdür var karşımda. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile göreve davet edilişinden çocukluğuna, İstanbul'un trafik sorunundan çalışanların eğitimine kadar pek çok konuda söyleşiyoruz.

İETT, 1869'da "Dersaadet'te Tramvay ve Tesisleri Sözleşmesi'' ile Fransızlar tarafından kurulmuş. İlk atlı tramvay işletmeciliğine de 1871'de başlanmış. 1875'te dünyanın ikinci metrosu olan tünel işletmeye alınmış. İlk elektrikli tramvay 1914'te, ilk belediye otobüsleri 1927'de devreye girmiş. Silahtarağa'daki elektrik fabrikasını kuran da, İstanbul'u havagazı ile tanıştıran da yine İETT olmuş. Bir dönem İngilizlerin denetiminde kalan İETT, 1939'da devletleştirilmiş.

Kurumun kısa adı İETT, açılımı İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü. Kuruluş gayesi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kamu kuruluşu olarak İstanbul il sınırları içinde kent içi toplu ulaşım hizmeti sunmak. Logosunda kuruluş tarihi 1871 olarak gözüküyor yani İETT 139 yaşında.

Kurumsallaşma ve revizyon eğitimle yapılacak

Hayri Baraçlı'nın kariyer öyküsü epey ilginç; hem akademisyen olarak üniversitede, hem özel sektörde ve hem de kamuda görevler yapmış. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden endüstri mühendisi olarak mezun olmuş. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlamış. Kalite yönetimi, finansman, yatırım planlaması, mühendislik ekonomisi derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulu'nda veren Yrd. Doç. Dr. Baraçlı, 1999 yılından beri aynı üniversitede endüstri mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmış. Ayrıca Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi proje koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi yönetim danışmanlığı, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunmuş.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, enerjik bir yönetici. Çok yorucu asli işinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri de var. Kamu ve özel sektörde stratejik yönetim ve planlama, işletme yönetimi, yeniden yapılandırma, reorganizasyon ve insan kaynakları yönetimi, yatırımların fizibilitesi ve etütleri, verimlilik yönetimi gibi konularda çalışmalar yapmış. Son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi rektör danışmanlığı, halkla ilişkiler koordinatörlüğü ve İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi başkanlığı görevlerinde de bulunmuş.

Yapılabileceklerin en iyisini yapmayı hedefledik

Dr. Hayri Baraçlı, meselelere her mühendis gibi sebep-sonuç ilişkisiyle bakanlardan. Bu nedenle de kurumdaki tüm süreçleri sebeplerden yola çıkarak çözüme ulaştırmaya çalışıyor. "Kaliteli hizmet için eğitim şart." diyor İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı. "Bunun için de personelimiz, üniversitelerle yaptığımız mesleki eğitim programlarına katılacaklar. 22 ay sürecek eğitim programlarına başlıyoruz. Ayrıca tüm çalışanlarımızın eğitilmesini ve yeni şeyler öğrenmesini istiyorum, bu nedenle de ilköğretim mezununun ortaöğrenime, ortaöğrenim mezununun üniversiteye gitmesini çok anlamlı buluyorum. Bizler şehrin beklentisini ortaya çıkarmak, anlamak ve yerine getirmek durumundayız. Bunun için de işe eğitimle başlıyoruz. İETT'nin köklü bir tarihi ve kurumsal bir de hafızası var. Üç kuşaktır bizimle çalışan arkadaşlarımız mevcut. Bunu önemsiyor ve değerlendirmeliyiz diye düşünüyoruz." ifadelerini kullanıyor Baraçlı, kaliteli hizmet için eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-trafigi-yuzunden-sifir-hata-tanimini-degistirmek-zorunda-kaldik_78635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!