Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Isı Gider Paylaşımı ile Hem Hane Sahipleri Hem de Türkiye Kazanacak”

Alarko Carrier Ürün Müdürü Aclan Karaman, “Türkiye, geçtiğimiz yıl 20,2 milyar dolarlık doğalgaz ithalatı gerçekleştirdi ve ithal edilen doğalgazın yüzde 21’i ısıtma için kullanıldı. Isı gider paylaşım sistemi ile önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. Konu kapsamında kalan iş yerleri ve hanelerin sisteme geçişi ile Türkiye’nin yıllık kazancı yaklaşık

yapi.com.tr
“Isı Gider Paylaşımı ile Hem Hane Sahipleri Hem de Türkiye Kazanacak”

2007 yılında yürürlüğe giren 'Enerji Verimliliği Kanunu', merkezi sistemle ısınan bütün ev ve iş yerlerine ısı kontrol ve payölçer sistemlerinin kullanımını zorunlu hale getiriyor. Kanunun bina yönetimlerini ısı gider paylaşım sistemine geçmeleri konusunda tanıdığı süre 2 Mayıs 2012 tarihinde doldu. Türkiye’de doğalgaz kullanan ve merkezi sistemle ısınan hane sayısının yaklaşık 1,3 milyon, işyeri sayısının ise 1 milyon olduğunu, kanuna göre bu belirtilen maliklerin tamamının sisteme geçmeleri gerektiğini belirten Alarko Carrier Ürün Müdürü Aclan Karaman, “Türkiye, geçtiğimiz yıl 20,2 milyar dolarlık doğalgaz ithalatı gerçekleştirdi ve ithal edilen doğalgazın yüzde 21’i ısıtma için kullanıldı. Isı gider paylaşım sistemi ile önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. Konu kapsamında kalan iş yerleri ve hanelerin sisteme geçişi ile Türkiye’nin yıllık kazancı yaklaşık 400 milyon dolar olacak” dedi.

Isı gider paylaşım sisteminin bir cihaz değil bir hizmet satın almak olduğunu belirten Karaman, “Kanunun tanıdığı sürenin dolmasıyla ısı gideri paylaşımı konusunda kamuoyunda telaşlı bir hava oluştu. Bu ortamda bina yöneticilerinin yanlış kararlar alma riski söz konusu olabilir. Kısa vadede yanlış çözümlere gidilmemesi, doğru tercih yapılması ve doğru karar alınması önemli” dedi. Payölçerin klima veya kombi gibi faydasının doğrudan hissedilen bir cihaz olmadığını vurgulayan Karaman, “Hizmetin doğru ve hızlı bir şekilde verilebilmesi için arkada saat gibi işleyen bir altyapının olması gerekli. Hizmetin kalitesi ve sürekliliği ne yazık ki yıllar içinde zamanla ortaya çıkıyor. Bir kere doğru ve kaliteli hizmet alınırsa sonradan sıkıntı yaşanmaz” dedi.

Alarko-Techem ısı pay ölçer hizmet sistemi nasıl işliyor?

Alarko – Techem ısı gider paylaşım sistemi oldukça kolay bir şekilde, tüketiciye her hangi bir zahmet yaratmadan uygulanıyor. Sistemin uygulandığı yerde bulunan radyatörlerdeki klasik vanaların yerine sıcaklık ayarı yapabilen termostatik vanalar takılıyor. Isı payölçer cihazı ise peteğin üzerine monte ediliyor.

Termostatik vananın üzerindeki sensör odanın sıcaklığını ölçüyor ve istenilen derece yakalandığında, radyatöre giden sıcak su otomatik olarak kesiliyor. Pay ölçer ise ne kadar harcama yapıldığı bilgilerini depoluyor. Sistemle istenilen oda istenilen sıcaklığa ayarlanabiliyor. Ancak yasa gereği hazırlanan yönetmeliğe göre bir odanın sıcaklığı 15 derecenin altına düşürülemiyor.

Sistem monte edildikten sonra Alarko-Techem çalışanları, her ay binaya yakın bir yere gelip evin içine girmeden, radyo frekanslı okuma cihazları ile her dairenin harcama bilgilerini alıyor. Gelen fatura buradan toplanan bilgiler ışığında değerlendiriliyor ve her daireye ayrı bir döküm gönderiliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-gider-paylasimi-ile-hem-hane-sahipleri-hem-de-turkiye-kazanacak_91838.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!