Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnciraltı İçin Yeni İmar Planı Bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlediği 4 günlük İnciraltı Tartışma Çalıştayı sona ererken, şimdi sıra belediyenin bölge için hazırlayacağı yeni imar planına geldi.

Yeni Asır Gazetesi
2 İnciraltı İçin Yeni İmar Planı Bekleniyor

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlediği 4 günlük İnciraltı Tartışma Çalıştayı sona ererken, şimdi sıra belediyenin bölge için hazırlayacağı yeni imar planına geldi. Çalıştayda, bölgenin yeşil dokusu korunarak düşük yoğunluklu olarak imara açılması ile gökdelen gibi yüksek yapıların da yapılmasına olanak sağlayacak şekilde imar düzenlemesi yapılması olmak üzere iki farklı görüş ön plana çıktı. Çalıştaya katılan bazı kesimler ise, bu iki zıt görüş arasında orta yolun bulunması gerektiğini dile getirdi.

Gökdelenler yapılmalı
Büyükşehir Belediyesi, şimdi bölge için yapacağı imar düzenlemesinde bu farklı görüşleri değerlendirerek, İnciraltı'nda planlı bir yapılaşmanın önünü açacak ve farklı beklentileri karşılayacak bir formül geliştirmeye çalışacak. "Biz bu bölgenin tamamının planlanması gerektiğine inanıyoruz ve bundan taviz vermeyeceğiz" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı sorunu en kısa sürede çözecekleri sözünü verdi.

9-12 Kasım tarihleri arasındaki İnciraltı Çalıştayı için toplam 184 kişi konuşma yapmak üzere başvuruda bulundu. Yapılan tüm başvurular değerlendirilirken, 84 kişi verilen konuşma hakkını kullandı. Dört gün boyunca, toplam 12 saat süren oturumlar yapıldı. Çalıştayda katılımcılar farklı kişi ve kurumlardan olsa da iki ana görüş ağırlık kazandı. İnciraltı'ndaki mülk sahipleri öncelikli olarak bölgenin planlanmasını ve imar hakkı istedi. Kimi mülk sahipleri barınma ihtiyacını karşılayacak düşük yoğunluklu konut isteği ile yetinirken; bazıları bölgede gökdelen yapılaşmasına olanak sağlanmasını talep etti.

Sulama projeleri
Mülk sahipleri dışında, çalıştayın diğer ana görüşünü oluşturanlar ise, aralarında meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve siyasilerin yer aldığı kurum temsilcileri oldu. Kurumları adına konuşanların bir bölümü mülk sahiplerinin yanında yer alıp, bölgede tarımın bittiğini ve imar hakkının verilmesi gerektiğini savundu.

Ancak, İnciraltı'ndaki tarım sorununun başta sulama projeleri hazırlanarak çözülebileceğini, alanda yapılaşmaya karşı olduklarını açıklayan bazı kurum temsilcileri ise, mülk sahiplerinin tepkisi ile karşılaştı. Dört gün süren toplantların ardından yapılan değerlendirmelerde ise, ortak görüş, olumlu bir çalıştay yapıldığı oldu.

Başladığımız işi bitiririz
Çalıştayı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk günden son güne kadar toplantıların çok iyi bir uyum ve hoşgörü içinde geçtiğini belirterek, demokratik tavrı nedeniyle İzmir'e ve İzmirlilere teşekkür ettiğini ifade etti. Kocaoğlu, "Biz bu bölgenin tamamının planlanması gerektiğine inanıyoruz ve bundan taviz vermeyeceğiz. Bizim hedefimiz tuttuğumuz işi başarmak ve sonuca götürmektir. Bir işe karar verdiysek olması için elimizden gelen her türlü şeyi yaparız" dedi.

Ortaya güzel bir plan çıkar
Çalıştayın oldukça verimli geçtiğini ifade eden İnciraltı-Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Ekrem Şen görüşlerini şöyle dile getirdi: "İlk başta konu ile ilgisi olmayan kişilerin de foruma katılacağını sandık. Ancak, bölge için yapılan bu ilk toplantıdan gurur duyduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir plan çıkacağı ve iyi sonuçlar alınacağı kanaatindeyiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/inciralti-icin-yeni-imar-plani-bekleniyor_49538.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • neden istanbul kadar büyümesin? neden refaha ulaşmasın? neden artık üreticilerin de yüzü gülmesin? inciraltı yeşil alanmış. bu çiftçinin artık otoparkları yeşertecek gücü kalmadı su yok toprağın verimi bitti. izmirde tarım yapılacak yeşertilecek çok daha verimli yerler var, oralarda üretelim yesertelim.UNUTMAYIN ÇİFTÇİ VARSA YESİL ALANLAR VAR. YANITLA
  • kesinlikle imara açılmalı gökdelenler ve bol yeşil alanlar kalmalıdır. saygılarla YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!