Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İMSAD'dan Devlet Bakanı Babacan’a Büyüme Formülü

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turhan, Haziran ayı başında açıklanan Yeni Teşvik Paketi'nde inşaat sektörünün en önemli stratejik sektörler arasında yer alması gerektiğini açıkladı. Turhan, "İnşaat sektörü gerçekten her fırsatta vurgulandığı gibi lokomotif sektör ise, bu sektörün de stratejik öneminin

yapi.com.tr
İMSAD'dan Devlet Bakanı Babacan’a Büyüme Formülü

A href="http://www.imsad.org" target="_blank">İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turhan, Haziran ayı başında açıklanan Yeni Teşvik Paketi'nde inşaat sektörünün en önemli stratejik sektörler arasında yer alması gerektiğini açıkladı. Türk inşaat sektörünün dünyada önemli bir gücü elinde bulundurduğuna işaret eden İMSAD Başkanı Orhan Turan, "Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde dünyada üçüncü sırada, inşaat malzemeleri sanayisinde ise üretim üssü konumundadır. Türkiye’ye gelir kazandıran sektörlere bakılırsa, otomotiv 24,7 milyar dolarlık ihracat geliri ile birinci sektörken; inşaat sektörü 23 milyar dolar ihracat ile ikinci sıradadır. Ancak inşaat sanayisi yeni açıklanan teşvik paketinde önemli stratejik sektörler arasında yer bulamamıştır. Teşvik kapsamına dahil 12 kritik sektör arasında inşaat sektörü yoktur. Pakette yer alan yatırım teşviklerinin hayata geçmesi ise inşaat sektörü ile mümkün olacaktır. İnşaat sektörü gerçekten her fırsatta vurgulandığı gibi lokomotif sektör ise, bu sektörün de stratejik öneminin tüm dünyada açıklanan krizden çıkış paketlerinde en ön sırada vurgulandığı gibi vurgulanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Teşvik paketinde yer alan 4 ayrı bölge incelendiğinde, sektörün ayrıca bölgesel olarak da hakettiği ölçüde destek görmediğini belirten Turan, "Tüm bölgelerde sektörün bölgesel teşviklerden faydalandırılmasını talep ediyoruz. İnşaat malzemesi sarf malzeme olması, yükte ağır bir malzeme olması nedeniyle, taşıma ve lojistik maliyetlerinin önemli bir maliyet kalemi olmasına bağlı tüm birinci ve ikinci kuşak komşu ülkelere de inşaat malzemesi ihracatı gerçekleştirdiği dikkate alındığında, 4. Bölge’den Balkanlar’a ve Avrupa’ya veya 1. Bölge’den Orta Doğu’ya ihracat lojistik maliyeti nedeniyle rekabet edebilir olmayacaktır. Bu nedenle, inşaat malzemesi yatırımları gerek yurtiçi, gerekse de yurtdışı taşıma maliyeti faktörü dikkate alındığında, tüm bölgelerde teşvik kapsamında olmayı hak etmektedir. Sektör bu ölçüde bir teşvik modeli ile, 23 milyar dolar olan ihracatını, 2023 yılında 100 milyar dolara taşımayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Tevsii yatırımları da destek kapsamına alınmalı

Paketle birlikte tevsii yatırımları konusundaki destekle ilgili gördükleri eksikliği ifade ettiklerini bildiren İMSAD Başkanı Orhan Turan, Ekonomi Koordinasyonundan sorumlu Devlet Bakanlığına İMSAD’ın görüşlerini sunduklarını ve görüşlerinin yapılacak çalışmalarda değerlendirmeye alınacağına inandıklarını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imsaddan-devlet-bakani-babacana-buyume-formulu_70621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!