Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


İmar Affı, 'Affedilemez Suçlar' Arasına Alınacak

Katıldığı canlı yayın programında, 'imar affı' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki seçimlerde miting ve meydanlarda müjde olarak duyurduğu imar affını yeni dönemde 'affedilemez suçlar' arasına alacaklarını belirterek "Bu işin affı maffı olmaz" dedi.

yapi.com.tr
İmar Affı, 'Affedilemez Suçlar' Arasına Alınacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen çifte deprem felaketinde 50 binden fazla kişi hayatını kaybederken on binlerce ev ise yerle bir oldu. Depremlerin ardından ise AKP döneminde çıkartılan imar affı düzenlemeleri tartışmalara neden oldu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; katıldığı ortak canlı yayında imar barışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Aynı şekilde İmar affı diyorsunuz. Bu konuyla ilgili parlamentoyla ilgili, Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Biz onunla daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu işin affı maffı olmaz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'imar affı' arşivi ortaya çıktı
Erdoğan'ın söz konusu ifadelerinin ardından 'imar affı' arşivi ortaya çıktı. Daha önce miting ve meydanlarda 'sorun çözücü' olarak nitelendirdiği imar affını yeni dönemde 'affedilemez suçlar' arasına alacağını söyleyen Erdoğan'ın, Kahramanmaraş'ta yaptığı bir açıklama ise sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Erdoğan'ın söz konusu açıklamasında “İmar Barışı ile 144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın sorununu çözdük” dediği görüldü.

Hatay'da da 'imar affı'
Erdoğan'ın yaklaşık 20 bin kişinin hayatını kaybettiği Hatay'da yaptığı mitingde kullandığı ifadeler de gündem oldu. Seçim çalışmaları kapsamında 24 Şubat 2019’da Hatay’da miting düzenleyen Erdoğan, şunları kaydetmişti:

“Hatay’da 8 bin konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla, toplam 205 bin Hataylı vatandaşımızın sorununu çözdük…”

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-affi-affedilemez-suclar-arasina-alinacak_197511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!