İmalat PMI 6,5 Yılın Zirvesine Çıktı
İmalat PMI 3 Yılın Zirvesinde
İmalat PMI, Şubatta 4 Ayın Zirvesinde
İmalatta Daralma 11 Aydır Sürüyor
İmalat PMI Aralıkta Geriledi
Sanayi Üretim Endeksi Açıklandı
İmalat Sektöründe Daralma...
Sanayi Üretiminde Sert Düşüş
İmalat Sektöründe Daralma Hızlandı
Euro Bölgesinde İmalat PMI Yükseldi
İmalat Sanayi 2 Aydır Daralıyor
İstanbul'da İmalat Sanayisinde...
İmalatta Büyüme Yavaşlayarak Sürdü
İmalat Sanayinde Kapasite...
İmalat PMI 13 Ayın En Yükseğinde
İmalat PMI 11 Ayın Zirvesinde
"İmalat Sanayindeki Durağanlık...
"Doğru Drenaj Sistemleri Gıda...
İmalatta Daralma Hızlandı
İmalat Sanayinde Kapasite...
"İmalat Sanayi Ağustos'ta...
İhracatta Gerilemeye Rağmen...
İmalat Sanayi Verisi Beklentiyi Karşılayamadı
İmalat PMI Ağustos'ta 47'ye gerileyerek sektörde daralmanın altıncı ayına girdiğine işaret etti. Beklenti verinin 49.3 seviyesinde geleceği yönündeydi.
IHS Markit tarafından İstanbul Sanayi Odası (İSO) için hazırlanan imalat PMI, Temmuz ayındaki 47.6 düzeyinden 47'ye geriledi. Sektördeki yavaşlama kesintisiz altıncı ayına girerken, endeks bu altı aylık dönemin en düşük değerini aldı. Tarihsel olarak bakıldığında ise PMI Nisan 2009'dan bu yana en düşük değeri aldı.
Endekste 50'nin altındaki değerler daralmaya, üzeri ise büyümeye işaret ediyor. İmalatçıların aldığı yeni siparişleri gösteren alt endeks Ağustos'ta bir önceki aya kıyasla 0.3 puan gerileyerek 45.6 değerini aldı. Yeni ihracat siparişleri alt endeksi ise 46.7 düzeyinden Ağustos'ta 50.2'ye yükselerek zayıf da olsa büyümeye işaret etti. İmalatçıların üretimi ise keskin şekilde yavaşladı. Üretim alt endeksi Temmuz'daki 46.2 seviyesinden Ağustos'ta 43.4'e geriledi. İmalatçıların mamul mal stoklarındaki daralma ise yedinci ayına girdi, alt endeks 48.8'den Ağustos'ta 49.2'ye yükselmesine karşılık daralmaya işaret etti. Şirketlerin girdi fiyatlarındaki artış devam etti, ancak dört ayın en düşük düzeyinde gerçekleşti ve uzun dönemli ortalamanın altında kaldı. Mamul mal fiyatları ise beş ayın en zayıf artışını kaydetti. İmalat PMI istihdam, üretim, yeni siparişler, girdi stokları ve tedarikçilerin teslim süreleri alt endekslerinin ağırlıklandırılması yöntemiyle hesaplanıyor. |