Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İliç’e Onayı Murat Kurum Vermiş

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, 9 işçiye mezar olan altın madeni için ‘ÇED olumlu’ kararına dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’un “Olur’ verdiğini açıkladı. “Asli kusurludur yargılanmalı” dedi.

yapi.com.tr
İliç’e Onayı Murat Kurum Vermiş (Fotoğraf: AA)

Erzincan İliç’te 3.5 ay önce meydana gelen ve 9 işçinin ölümüne neden olan heyelan faciasında madendeki “ÇED olumlu ve 2. Kapasite Artışı” iznini veren yetkilinin bizzat dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Kurum imzalı belgeyi açıkladı. Yavuzyılmaz “İktidarın maden faciası sonrası sır gibi sakladığı bir belge vardı. Bu belgeye ulaştık. ÇED olur kararını bizzat dönemin bakanı Murat Kurum vermiş, Bakan’ın ‘Olur’ imzalı belgesi ortaya çıktı” dedi ve şunları söyledi:

“ÇED Olumlu Kararında Bakanın imzası var ve bu bakımdan dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum da asli kusurludur. Bu imza felaketin altına atılan imzadır. İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan Bilirkişi Raporuna göre; ÇED Olumlu Kararı veren yetkililer asli kusurludur. İliç Cumhuriyet Savcılığı, Kurum hakkında fezleke hazırlamalı, bu fezleke Adalet Bakanlığı aracılığı ile TBMM’ye gönderilmeli ve Kurum’un dokunulmazlığı önce komisyonda sonra Genel Kurul’da kaldırılarak yargılanmasının önü açılmalıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilice-onayi-murat-kurum-vermis_204923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!