Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB Meclisi’nden Kentsel Dönüşüm Kararı

Sarıyer Ayazağa’da 14 yıldır çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önünü açacak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine parsellerin satışı yapılarak tapuları verilecek.

yapi.com.tr
İBB Meclisi’nden Kentsel Dönüşüm Kararı

İBB Meclisi haziran ayı oturumlarının son birleşimi meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Sarıyer Ayazağa'da 63 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşümün önünü açacak karar oybirliği ile kabul edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; imar planları tamamlanan mahalledeki 85 adet parselin üzerinde hak sahibi olan vatandaşlara satışın yapılmasına, İBB'ye ait olan 23 bin metrekarelik parsel için ise hasılat paylaşımı veya kat karşılığı sözleşme yapılmasına karar verildi.

İBB parseli tartışma yaratmıştı
Konu bir önceki meclis oturumunda da gündeme gelmiş, AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu Hukuk Komisyonu, boş olduğunu savunduğu İBB'ye ait parseli kararın dışında tutunca tartışma çıkmıştı.

İBB parselinin boş olmadığı ve üzerinde 35 bina bulunduğu, karar dışında tutulursa kentsel dönüşüm projesinin başlayamayacağı belirtilmişti. Bunun üzerine dosya tekrar değerlendirilmek üzere geri çekildi.

İBB Meclisi’nin son oturumunda dosya tekrar gündeme alındı. Kentsel dönüşümün önünü açacak karar oybirliği ile kabul edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-meclisinden-kentsel-donusum-karari_198355.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!