Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB, İlçe Belediyelerine Verilen Mülklerini Geri Alıyor

2019 seçimlerinde İBB’nin AKP’den CHP’ye geçmesinin ardından tartışmalı şekilde AKP’li ilçe belediyelerine tahsis edilen büyükşehirin milyarlık gayrimenkulleri geri alınıyor.

yapi.com.tr
İBB, İlçe Belediyelerine Verilen Mülklerini Geri Alıyor (Fotoğraf: İBB)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin mayıs ayı oturumlarının ilk birleşimi Saraçhane’deki başkanlık binasında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde “Başkanlık ek teklifleri” olarak yer alan maddelerin 3’ü dikkat çekti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; oya sunulacak teklifler arasında “Esenler İlçesi, 316 ada 3 parsel Adem Baştürk Kültür Merkezinin tahsisinin iptal edilmesi”, “Ümraniye İlçesi, İnkılap Mahallesi 2381 ada 12 parsel taşınmaz yüzme havuzu ve spor tesisi ile İstiklal Mahallesi 1761 ada 4 parsel (Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SAFİTÜRK Kültür Merkezi) tahsisinin iptali”, “Pendik İlçesi, Kurna Mahallesi 171 ada 1 ve4 parsellerin tahsis iptali” teklifleri yer aldı.

İBB’ye ait bu gayrimenkuller, 2019 yerel seçimlerinde İBB’nin CHP’ye geçmesinin ardından meclisteki çoğunluğa sahip AKP-MHP grubunun oyları ile AKP’li ilçe belediyelerine tartışmalar arasında tahsis edilmişti.

31 Mart 2024 seçimlerinde, meclis çoğunluğunu da kazanan CHP yönetiminin, AKP’li belediyelere bedelsiz olarak tahsis edilen İBB mülklerini geri almak için hazırladığı tahsis iptaline ilişkin teklifler, AKP’nin "hayır" oyuna karşılık CHP’nin çoğunluk oyu ile komisyonlara oyçokluğu ile sevk edilmiş oldu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-ilce-belediyelerine-verilen-mulklerini-geri-aliyor_204759.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!