Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hollanda'da Tüm Trenler % 100 Rüzgar Enerjili Olacak

Yurtdaşları temiz enerji talebinde bulunduğunda, Hollanda verilebilecek en güzel cevabı verdi. Hollandalı demiryolları bu yılın sonuna kadar trenleri yüzde 50 rüzgar enerjisiyle çalışacak hale geleceklerini açıkladı. Planlara göre, 2018’de ise bu oran yüzde 100’e varacak.

Hollanda'da Tüm Trenler % 100 Rüzgar Enerjili Olacak Foto: Shutterstock

Bu yılın başlarında 886 Hollandalı, karbon emisyonunu düşürmesi için hükümetten davacı oldu. Mahkemenin verdiği karara göre ise, Hollanda hükümeti, önümüzdeki beş yıl içinde karbon emisyonunu en az yüzde 25 azaltacak. Bunun üzerine, Hollandalı demiryolları bu yılın sonuna kadar yüzde 50 rüzgar enerjisiyle çalışacak hale geleceklerini açıkladı. Planlara göre, 2018’de bu oran yüzde 100’e varacak.



Bu trenler her gün 1.2 milyon yolcu taşıyor ve 550 kiloton karbondioksit salınımı yapıyor. Sadece beş  yıl içinde bu rakamın sıfıra inmesi umuluyor. Enerji şirketlerinin sahipleri, Hollanda’da açığa çıkan karbon emisyonunun yüzde 20’sinin hareketlilikten kaynaklandığını belirtiyor ve ekliyor; “Eğer seyahet etmeye devam etmek istiyorsak, bunu havaya ve çevreye karbondioksit doldurmadan yapmak çok önemli.”

Rüzgar enerjili trenler sadece Hollanda’da değil, Belçika ve İskandinav ülkelerinde de geliştirilecek. Bu durum, ülkelerin kaynaklarının farklı girişimlerde kullanılmasına izin veriyor. Ayrıca diğer yatırımcılarla olan ortaklıkları teşvik ediyor ve Avrupa’da tren yollarının kullanılmasında özendirici bir girişim haline geliyor. Belki bu çalışma, diğer uluslara bir ilham kaynağı olabilir ve yenilenebilir enerjiye geçişte tüyolar kazandırabilir.

Bu haber inhabitat.com'dan derlenmiştir.


http://www.yapi.com.tr/haberler/hollandada-tum-trenler--100-ruzgar-enerjili-olacak_133756.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!