Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hilti’den Veri Merkezlerine İnovatif Çözümler

Günümüzün en büyük yatırımına dönüşen veri merkezi projelerinde inşaat süresinin kısaltılması ve verimlilik en önemli kriterler arasında yer alıyor. İnşaat sektörünün farklı alanlarına inovatif çözümler sunan Hilti, veri merkezleri için de inşaat profesyonellerinin iş ortağı oluyor.

yapi.com.tr
Hilti’den Veri Merkezlerine İnovatif Çözümler

Telekomünikasyon, e-ticaret ve arama motoru gibi farklı sektörlerde dünya lideri markaların veri merkezlerine çözüm ortaklığı yapan Hilti, veri merkezleri için sunduğu uçtan uca proje çözümleri ile dikkat çekiyor. Bu noktada şirket; veri merkezi projelerinin en önemli noktalarından biri olan beyaz alanların sıcak ve soğuk koridor kapamalarında, yangın durdurucu önlemlerinde, asma tavanda, mekanik/elektrik tesisatın yoğun olduğu koridorlarda askılama çözümlerinde ve entegre yükseltilmiş döşeme sistemleri gibi noktalarda inovatif teknolojileriyle öne çıkıyor. Hilti Satış Direktörü Efe Erdem Açıkel, veri merkezleri özelinde sundukları çözümlerin avantajlarını şu sözlerle açıkladı:

“Modüler kablo yönetim sistemlerimiz, kilometreleri bulan kritik kablolamaların kurulumunu kolaylaştırıyor. Daha optimize çözümlerle daha düşük maliyetlerde projelendirmeye yardımcı olan modüler destekler, iklimlendirme ve her türde boru tesisatı gibi diğer sistemlere de entegre edebiliyor. Daha hızlı, daha güvenli ve daha basit yönlendirme için geliştirdiğimiz modüler destek sistemleri ilgili uluslararası standartları karşılarkenprojede yapılan değişiklik ya da eklemelerde revizyonu da daha uygun maliyetli hale getiriyor. Sismik yüklere dayanacak şekilde tasarlanan modüler boru destekleri, mekanik odadan çevresine kadar veri merkezinin tamamına yerleştirilebiliyor. Modüler baş üstü askı sistemleri ve entegre yükseltilmiş döşeme sistemlerimiz ise olası genişlemeler için ideal çözümler sunuyor. Aynı şekilde yangın durdurucu sistemlerimiz de yüksek sızdırmazlık sağlayarak etkili hava akışı kontrolüne yardımcı oluyor. Uluslararası kabul görmüş ve yerel düzenlemeleri karşılayan çözümlerimiz, partikül veya lif salmıyor ve veri merkezinin enerji tüketimini yüzde 2'ye kadar artırabilen kirlenmeyi önlüyor. Ayrıca çelik üzerine sabitleme çözümlerimiz saniyeler içinde kurularak veri merkezlerinin daha hızlı oluşturulmasına ve yapılanmasına olanak tanıyor. Eksiksiz beton üzerine sabitleme çözümlerimiz de çok çeşitli statik, sismik ve şok yükügereksinimlerini karşılayan, beton üzerine dayanıklı ve güvenilir sabitleme için gerekli tüm koşulları sağlıyor.”

Toplam inşaat süresini yüzde 10 oranında azaltıyor
İmza attıkları veri merkezi çözümlerinin sağladığı katma değere dikkat çeken Açıkel; “Bu tarz projelerde inşaat süresini kısaltabilmek çok önemli. Sunduğumuz çözümlerle inşaat süresini kısaltmaya yardımcı olduğumuz gibi enerji verimliliği de sağlıyoruz. Veri merkezi projelerinde kullandığımız Koridorlarda çok amaçlı askılama ve BIM uygulamalarımız. , toplam inşaat süresinde yüzde 10 oranında azalma sağlıyor. MEP kurulum hızı yüzde 70 oranında azalırken, MEP konsol ürün miktarı yüzde 40 oranında düşüyor. Ayrıca MEP alan optimizasyonu da yüzde 50 oranında azalarak önemli bir verimlilik sağlıyor. Ayrıca veri merkezleri için geliştirdiğimiz tüm çözümler esnek, revize edilebilir ve global standartlarla tam uyum sağlayan sistemler olmasıyla dikkat çekiyor” dedi.

Küresel teknoloji liderlerine çözüm ortaklığı yapıyor
Türkiye’de ve dünyada dev isimlere çözüm ortaklığı yaptıklarını söyleyen Efe Erdem Açıkel, “Bugün dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden e-ticaret sitelerine ve sosyal medya şirketlerine kadar birçok farklı küresel lider ile iş birliği halindeyiz. Hem mevcut müşterilerimizin memnuniyetini maksimize etmek hem de yeni iş ortaklıkları oluşturmak amacıyla bu konudaki çalışmalarımıza hızla devam ediyor, Ar-Ge yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Şu anda modüler sistem çözümleri için ‘Prefabrikasyon Hizmetleri’ olarak isimlendirilen, tasarımı yapılan destek sistemlerinin sahaya hazır bir şekilde sevkinin sağlanmasına imkân tanıyan bir sistem üzerine çalışıyoruz. Halihazırda diğer ülkelerde sunduğumuz bu sistemin Türkiye’de de entegrasyonu için bazı veri merkezi müşterilerimizle çalışmalara başladık” diye konuştu.


*

Hilti ve Hilti Türkiye Hakkında   

Lihtenştayn Prensliği’nde 1941 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Hilti, bugün dünya genelinde yaklaşık 34 bin çalışanı, Avrupa, Güney Amerika ve Asya’da üretim tesisleri ve Ar-Ge yatırımları ile 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarına ilk olarak 1982 yılında giriş yapan Hilti, 1997 yılından bu yana ise Türkiye’de yüzde 100 yabancı sermayeli bir şirket olarak ‘İnşaatı Daha İyi Hale Getirme’ amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Hilti Türkiye bugün yaklaşık 330 kişilik kadrosu, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da olmak üzere 4 mağazası, bir eğitim merkezi, teknik servis kuruluşu ile inşaat, enerji ve endüstri sektörlerine hizmet veriyor. Yazılım, servis ve ürünlerinin yanı sıra mühendislik çözümleriyle bütüncül bir hizmet modelini benimseyen şirket, sektör profesyonellerinin çözüm ortağı oluyor. Yenilikçi yaklaşımı ile inşaat sektörünün dijital adaptasyon sürecine katkıda bulunan şirket, Türkiye’de bulunan mevcut yapıların deprem analizinin yapılması, güçlendirme projelerinin hazırlanması ve güçlendirme uygulamaları esnasında mühendislik bilgisi ve teknik ekipman çözümleri ile projelere katkı sağlıyor. Kusursuz bir çalışan deneyimi sunmayı hedefleyen Hilti Türkiye, Great Place to Work ve Happy Place to Work listelerinde her sene yerini alıyor. “Senin için ben, herkes için Hilti” mottosu ile insan kaynakları alanındaki çalışmalarıyla da sektörde fark yaratıyor.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/hiltiden-veri-merkezlerine-inovatif-cozumler-_205470.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!