Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hekimler, Mühendisler, Mimarlar, Hukukçular da 4 Şubat'ta Eylemde

Meslek örgütleri altı sendika konfederasyonunun TEKEL işçileri için aldığı 4 Şubat'taki "genel eylem" kararını desteklediklerini ve genel eyleme katılacaklarını açıkladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı da, eylem kararını desteklediklerini, herkesi 4 Şubat'ta alanlara çağırmaya hazırlandıklarını bianet'e

bianet.org
Hekimler, Mühendisler, Mimarlar, Hukukçular da 4 Şubat'ta Eylemde

Meslek örgütleri altı sendika konfederasyonunun TEKEL işçileri için aldığı 4 Şubat'taki "genel eylem" kararını desteklediklerini ve genel eyleme katılacaklarını açıkladı. bianet'in görüştüğü Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Gençay Gürsoy, henüz merkezi bir karar almadıklarını, ancak başından beri TEKEL işçilerinin direnişini desteklediklerini vurguladı; yurttaşlara 4 Şubat'ta acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gitmemelerini önerdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı da, eylem kararını desteklediklerini, herkesi 4 Şubat'ta alanlara çağırmaya hazırlandıklarını bianet'e söyledi.

İstanbul'da Saraçhane'de miting var

Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu (HSGGP) da 4 Şubat'ta İstanbul'da Saraçhane Meydanı'nda saat 11:00'de miting düzenlemeye karar verdi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, bileşeni olduğu Platform'un düzenlediği mitinge katılacağını duyurdu.

Hükümetin TEKEL işçilerini "geçici personel" olarak çalıştırma kararından vazgeçmemesi üzerine altı sendika konfederasyonu bugün, 4 Şubat'ta bir günlüğüne iş bırakma kararı aldı. "Genel eylem" saat 08:00-17:00 arasında.

Kararı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ortaklaşa aldı.

Hükümet, TEKEL'in kapatılan yaprak tütün fabrikalarındaki işçileri, Devlet Memurları Yasası'nın "geçici personel" başlıklı 4C maddesine göre diğer kamu işletmelerinde çalıştırmayı istiyor. Bu statüde yılın tamamında çalışılamıyor. Ayrıca, işçiler memur sendikalarına geçmek zorunda kalacağı için, uygulamada toplu iş sözleşmesi ve grev haklarını kaybetmiş olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta TEKEL işçilerinin durumuyla ilgili bakanlardan yeni bir çalışma yapmasını istemiş, hükümet TÜRK-İŞ'e "iyileştirilmiş 4C" paketi önerisiyle gelmişti. Buna göre, işçiler 11 ay çalışabilecek, daha önce olmayan kıdem tazminatı hakları olacak ve 22 gün izinleri olacaktı.

Ancak TEKEL'in kapatılan yaprak tütün fabrikalarında çalışan işçiler Devlet Memurları Yasası'na göre değil, işçi statüsüyle İş Yasası'na göre çalışmak istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hekimler-muhendisler-mimarlar-hukukcular-da-4-subatta-eylemde_76288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!