Ankara‘yla İlgili Gerçekler Bu Raporda!
"Öldüren Deprem Değil, Günübirlik...
Cerattepe’yi Öldürüyorlar!
Üniversite Masrafları için...
Başbakan Yardımcısı: İnsanı...
Havalimanı İnşaatında Düşen İşçi Öldü
Sekiz İşçi Beş Metre Farkla mı Öldü?
Müze İnşaatında 30 Metre Yükseklikten...
Nisanda 145 İşçi Öldü
3 İşçinin Öldüğü Cami İnşaatındaki...
Yedi İşçiyi Taşeronun Hızı Öldürdü
Metro İnşaatında "Kaza": 1 İşçi Öldü
İnşaatta Çalışan Tıp Öğrencisi...
Kabataş Martı Projesi Mimarları Böldü!
Kasımda 190 İşçi Öldü
Üniversiteli İnşaat İşçisi...
"Hedef Sıfır Kaza" Kampanyası Boyunca 753 İşçi Öldü
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, “İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklerasyonu”nun üzerinden geçen dört aylık sürede 753 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, “İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklerasyon”un üzerinden geçen dört aylık sürede 753 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “istihdam seferberliği” çerçevesinde eski Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla 13 Mayıs 2017’de 3.Havalimanı’nda ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklerasyon’ imza töreni düzenlenmişti. Dört ay sürecek sıfır kaza kampanyasının eksenini inşaatların oluşturacağı ifade edilmişti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin rakamlarına göre, 13 Mayıs 2017 ve 12 Eylül 2017 tarihleri arasında 167’si inşaat işçisi olmak üzere en az 753 işçi yaşamını yitirdi. Her gün 6 işçi Yani her gün en az 6 işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Mayıs ayında (13-31 arası) en az 104 işçi, Haziran ayında en az 170 işçi, Temmuz ayında en az 207 işçi, Ağustos ayında en az 217 işçi, Eylül ayında (1-12 arası) ise en az 55 işçi yaşamını yitirdi. Bakana sorular İşçi Sağlığı ve İŞ Güvenliği Meclisi, açıklamasında yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na şu soruları sordu: 1- Devlette devamlılık esastır. Eski Bakan Müezzinoğlu’nun başlattığı ‘Sıfır Kaza Deklerasyonu’ndan haberiniz var mı? Haberiniz var ve kampanyaya devam ediyorsanız bu konuda neden açıklama yapmıyorsunuz ya da yapacak mısınız? 2- Kampanya sürecinde (13 Mayıs-12 Eylül) hem genel olarak hem de kampanyanın ekseni ilan edilen inşaat işkolunda kaç işçi yaşamını yitirmiştir? 3- Bu kampanya çerçevesinde işçi ölümlerinde geçmiş yıllara göre bir azalma meydana gelmiş midir? 4- Bu kampanya için ayrılan bütçe ne kadardır? Ne kadarı hangi işler için kullanılmıştır? 5- Bu dönemde inşaatlardaki ne gibi önlemler alınmış ve hangi şehirlerde kaç denetim yapılmıştır? Sonuçları nelerdir? |