Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Hazine Binası 500 Yıl Dayanır"

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler doğrultusunda tamamlandığını belirterek, sanat eseri olarak nitelendirdiği binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllarca gösterildiğini kaydetti.

yapi.com.tr
"Hazine Binası 500 Yıl Dayanır" (Fotoğraf: AA)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ‘çabuk eskidi, kendini taşıyamıyor' diyerek boşaltılması yönünde rapor verdiği Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Ankara'daki binasının mimarı Doğan Tekeli, “Binayı bilime uygun olarak her türlü önlemi alarak en az 500 sene dayanacak şekilde yaptık.” dedi.

Bakan Mehmet Şimşek'in makam odasının da bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın depreme dayanıklı olup olmadığı yönündeki tartışmalar devam ediyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; mimar Doğan Tekeli, bina inşa edilmeden önce çok detaylı zemin etütlerinin yapıldığını, tüm inşaatın bilimsel veriler doğrultusunda tamamlandığını söyledi.

Tekeli, “Binanın dayanıklı olmadığına ilişkin birbiriyle çelişen bir sürü iddia dolaşıyor. Binanın zemini ya da depreme dayanıklılığı konusunda hiçbir şüphem yok. Bina, mühendislik ve mimarlık öğrencilerine sağlam bina diye yıllarca örnek gösterildi. Sanat eseri niteliğindeki bir yapının yıkılmasını düşünmek bana çok garip geldi.” açıklamasını yaptı.

‘Kimse arayıp sormadı'
Mimar Doğan Tekeli, binayla ilgili rapor ve söylentileri uzaktan izlediğini, bugüne kadar hiç kimsenin kendisini arayıp sormadığını söyleyerek, “Belki ben binanın korunması yönünde statikçileri ikna edecek bir şey söyleyebilirim. Çünkü binanın statiğini ben kurdum. Tüp içinde tüpler var, merkezinde bir çekirdek var, bir de çevresinde kolonlar, kolonların çevresinde her yöne salınmasını sağlayacak perdeler var. Son derece rijit bir bina. Binayı en iyi ben biliyorum, yardımcı olabilirim.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazine-binasi-500-yil-dayanir_200351.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!