Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hatay’da Deniz Dolgusuna ÇED Gerekmiyor

Hatay’da denizin doldurularak yol, otopark ve TIR dönüş parkı yapılması için yapılan başvuruya Valilik ‘ÇED gerekli değil’ dedi.

yapi.com.tr
Hatay’da Deniz Dolgusuna ÇED Gerekmiyor

İskenderun Demir ve Çelik Anonim Şirketi, Hatay’da kıyı dolgusu yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. İncelemeler sonucunda Hatay Valiliği tarafından projeye “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi. Karara göre şirket 150 bin metrekarelik “devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz alanında” denizi doldurarak yol, otopark ve TIR dönüş parkı yapacak.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; projenin inşaat öncesi altı ay, inşaat dönemi 66 ay olmak üzere toplamda altı yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Depremlerin ardından Hatay sular altında kalmış, bazı uzmanlar sudaki yükselmenin ilgili bölgedeki deniz dolgusuyla yapılan parkın çökmesi sonucu yaşandığını iddia etmişti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da denize dolgu yapılmasına belediye olarak karşı çıktıklarını ancak konunun oldubittiye getirilerek Hatay’daki dolgu alanlarının neredeyse 500 bin metrekareye çıktığını söylemişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-deniz-dolgusuna-ced-gerekmiyor_198018.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!