Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Halk Dikti, Belediye Söktü

Büyükçekmece Belediyesi sahildeki Albatros koruluğunun yeşil alan olmasını isteyen ve bunun için direnen Büyükçekmecelilerin diktiği 100 ağaç fidanını söktü.

yapi.com.tr
Halk Dikti, Belediye Söktü

Büyükçekmece Belediyesi sahildeki Albatros koruluğunun yeşil alan olmasını isteyen ve bunun için direnen Büyükçekmecelilerin diktiği 100 ağaç fidanını söktü. Yaklaşık bir yıldır Albatros için direnen Büyükçekmeceliler Albatros Parkı'na 100 yeni fidan dikti. Birgün Gazetesi'nin haberine göre, fidanlar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından iki gün sonra bir sabah operasyonuyla yerlerinden söküldü. Yıkıma tepki gösteren Diren Büyükçekmece insiyatifi sosyal medya üzerinden 29 haziran Cuma akşamı bir forum düzenleyeceklerini açıkladı.

Fidanlar 15 Haziran'da sanatçı Efkan Şeşen'in de katıldığı ve destek verdiği etkinlikle parka dikişmişti. Burada yapılan konuşmalarda Albatros Parkı'nın depremde insanların doğal toplanma alanı olan tek yer olduğu, yeşil alan ilan edilmesi gerektiği ve yapılaşmaya kesinlikle açılmaması gerektiği belirtildi.

Belediye imara açacak

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yayınladığı bir ihaleyle geçen yaz Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan iki parseli satışa çıkarttı. Bu parseller Büyükçekmecelilerin Albatros Parkı (Koruluğu) olarak adlandırdığı ve içerisinde çok çeşitli ağaçları barındıran, bölgenin dolgu alanı olmayan ve çok uzun yıllar uluslararası kamp alanı olarak kullanılan parkının yer aldığı alanı kapsıyor. İhale süreci başladığından beri Diren Büyükçekmece’nin çağrısıyla düzenli eylemler yapan bölge halkı Albatros’u sattırmamakta kararlı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halk-dikti-belediye-soktu_121634.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!