Güneş Enerjisine 50 Milyon Euro
Bu Kentin Enerjisi Güneşten
'Cari Açık, Yenilenebilir...
Bütün Dünya Bunu Konuşuyor!
Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Paneli
Güneş Enerjisiyle Buhar, Elektrik...
"Neden Güneşten Para Kazanamıyoruz?"
Eymir Gölü’ne Güneş Teknesi
Kamuda Güneş Enerjisi Kullanımı...
Şartlar Oluştu, Güneşe Yatırım...
'Güneşte' Çin Markası
Asfalt Yerine 'Güneş Enerjili'...
Elektrik İthalatı ve İhracatı...
Eşek Sırtında Güneş Enerjisi
Enerji Sektörüne "Güneş" Doğacak
Camdan, Büyüleyici Bir Güneş
Güneş Enerjisi ile Çalışan Feribot
İETT İlk Güneş Enerjisi Tesisini Kurdu
Güneş Enerjisinde Kriz
Konya Organize Sanayi Bölgesi...
Wagner Doğu Anadolu'da Güneşten...
Arıcı ve Göçerlere Güneş Enerjisi...
İzmir, Güneşten Orman Üretecek
Sokak Hayvanları Güneş Enerjili...
Güneş Tarlası için İlk Kazma Vuruldu
Dünyanın En Büyük Güneş Santrali...
Güneşe Dev Yatırım
Yabancıların büyük ilgi gösterdiği güneş enerjisinde 1.2 milyar euroluk yatırıma start verilecek. İlk adım Elazığ ve Erzurum'da atılıyor.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, uzun zamandır yatırımcının sırada beklediği 1.2 milyar euroluk güneş enerjisi yatırımları için geri sayım başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Bakanlığı başvuruları inceliyor. Elazığ ve Erzurum bölgeleri için mayısta ihaleye çıkılacak. Üreteceği elektrik için devlete en çok para vermeyi taahhüt eden şirketler, güneş enerjisinden elektrik üretmeye başlayacak. Böylece güneş enerjisinden yerli elektrik üretimine de başlanmış olacak.
15 Milyar Euroluk talep Yenilenebilir Enerji Kanunu'nda Türkiye'de 600 megavatlık güneş enerjisi yatırımlar için alanlar belirlemişti. Bu kapasite için 496 şirket 15 milyar euroyu bulacak 7 bin 863 megavatlık yatırım talebinde bulunmuştu. Ancak Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ilk etapta sadece 600 megavatın devlet teşviki kapsamında yatırıma başlamasına onay vermişti. Bu kapsamda alınan başvurulardan uygun bulunan 258 proje onaylanarak Enerji Bakanlığı'na gönderildi. İlk ihalelerin ardından yıl sonuna kadar Türkiye'de güneş enerjisinde tüm yatırım sürecinin tamamlanması bekleniyor. Yetkililer, güneş enerjisi teknolojilerinin hızla ilerlediğini belirterek, "Güneş enerjisi üretmenin maliyeti hızla düşüyor. Bu nedenle bakanlık belli bir kota koydu. Bu yatırımların ardından daha büyük ikinci yatırımlar gündeme gelecek" dedi. |