İmar Planı Tadilatları Zorlaştırılacak
İhalesi Yapıldı!
Her İl için Özel İmar Planı Geliyor
Şehir Plancıları Odası'nın...
Göztepe’ye Yeni Konut Projesi Geliyor
TCDD'den "Göztepe Tren İstasyonu"...
Göztepe Stadı'nın İmar Planına İtiraz!
Göztepe'nin Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilecek yeni statla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar plan değişikliğine Şehir Plancıları Odası, itiraz etti.
DHA'nın haberine göre, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, 1 aylık askı süresinin son gününde verdiği dilekçede stadın yüksekliğine ve çevresel düzenlemelere itiraz ederken tesisin çevrede trafik yoğunluğuna yol açacağını savundu. Mimar Bünyamin Derman ve ekibinin stadın projesini Şehir Plancıları Odası'na bir defa daha anlatacağını belirten Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "31 Mart Cuma günü stat için yapılacak ön yeterlilik ihalesi, iptal olmayacak. Hiçbir sorunla karşılaşacağımıza düşünmüyorum. Süreç kaldığı yerden devam edecek" dedi.
Projenin yeterince anlaşılmadığını belirten Başkan Sepil, şöyle devam etti: "Artık Avrupa'da bile pek çok stat şehir merkezlerine inşa ediliyor ve sorun teşkil etmiyor. Bizim projemizde çift katlı otopark, yeşil alanlar ve tesisin çatısında halkın nefes alıp spor yapabileceği yerler tasarlandı. Çevreye uyumlu bir stat inşa edeceğiz. Bu kriterleri odaya da ileteceğiz." Oda yetkililerine stadyumların kulüpler ve şehirler için ne kadar önemli olduğunu da anlatacaklarını ifade eden Başkan Sepil, "İzmir kulüpleri, stat sorunu nedeniyle yıllardır istenen başarıları yakalayamadı. Bunu de dile getireceğiz. Eğer itirazda haklı noktalar varsa onları da değerlendireceğiz. Şehir Plancıları Odası mahkemeye gitmeden problemin çözülmesini bekliyoruz " diye konuştu. Stat çevreye uygun değil Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Yönetimi ise Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilmesi planan yeni stada, çevreye uyumlu olmadığı için karşı çıktıklarını açıkladı. Kent içinde yapılacak statların halkın gündelik yaşamını zorlaştıracağını ifade eden şube yöneticileri, şu görüşleri savundular: "O bölgeye 20 bin kişi kapasiteli stat inşa edilmesi, mevcut kent yapısının bozulması anlamına geliyor. O bölgede yaşayan insanlarımız açık havada spor yapma, nefes alma imkanı buluyor. Stadın yüksek yapısı da alanın kapanmasına neden olacak. Halk bu kadar ağır bir yapıyı kaldıramaz." Bölgede yaşayan vatandaşlardan da konuyla ilgili şikayet aldıklarını belirten oda yetkilileri, "İnsanlarımız bu alanın kapatılmasını ve buraya stat yapılmasını istemiyor. Bu konuda bize çok şikayet geldi. Biz de vatandaşın taleplerini dikkate alıyoruz" diye konuştular. Stadın yalnızca kulübe rant sağlayacağının altını çizen oda yöneticileri, "Tesis bünyesinde kulübün para kazanacağı işletmeler kurulacak. Sadece Göztepeli futbolcular spor yapacak. Elbette kulüplerimizin stada ihtiyacı var. Fakat bu projeler kent içinde değil, daha uygun alanlarda hayata geçirilmelidir" diye konuştular. |