TOKİ ‘Kaçak Konut’ Yapıyor
Valiliğin Durdurduğu İnşaat...
Arkeolojik Sit Alanına RES...
İlçe Belediyesinden İBB'nin...
Gökçeada Belediyesinin İki...
Tapulu Araziye İzinsiz Havuz ve Cami
Sit Alanında Kömür Ocağı İşletilmesine...
Silivri'de 4 Kaçak Yapı Yıkıldı
Yıkım Kararı Var, Yıkan Yok
Kaş'ta 11 Kaçak Yapı Daha Yıkıldı
Didim'de Kaçak Yapılaşmaya İzin Yok
Salgında Kaçak İnşaat
Birinci Derece Doğal Sit Alanına...
Antik Kentin Kıyısındaki Kaçak...
Kaçak Kat Nedeniyle Mühürlenen...
Özel Çevre Koruma ve Doğal...
Sit Alanı Koruma ve Kullanma...
Heybeliada'da Sit Alanı Şantiyeye Döndü
İzmir Karaburun'da Sit Alanına...
Bir SİT Alanı Daha Yapılaşmaya Açılıyor
Doğal Sit Alanına Viyadük
Gökçeada'da Sit Alanına Kaçak İnşaat Yapıldı İddiası
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki Kaleköy Balıkçı Barınağı'nda yapılan inşaatın belediye tarafından kaçak olarak yapıldığı iddia edildi. Arkeolojik sit alanı olan bölgeye yapılan inşaata vatandaşlar tepki gösterdi.
Gökçeada Belediyesi, Kaleköy Balıkçı Barınağı içinde çay bahçesi olarak kullanılmak üzere inşaat yapımına başlamasının ardından çevreciler olaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, inşaatın kaçak olarak yapıldığını ileri sürerek, CİMER'e şikayette bulundu. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon, 2 Haziran tarihinde Kaleköy Balıkçı Barınağı içinde belediye tarafından yapımı süren inşaatlarda incelemelerde bulundu. İHA’da yer alan habere göre; Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyon, gelen şikayetler üzerine bölgede inceleme başlattı. Yapılardan birinin arkeolojik sit alanı içinde Kültür Varlıkları Koruma Kanunu'na muhalefet edilerek yapıldığı, diğerinde ise kıyı kenar çizgisine tecavüz ve dolgu planına aykırılık olduğu belirlendi.
Kıyı kenar çizgisine tecavüz Öne sürülen iddiaların asılsız olduğunu öne süren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Bizim Kaleköy mevkii, Gökçeada'nın turizm noktasında en önemli lokasyonlarından bir tanesidir. Halihazırda bulunan, metalden yapıldığı için küflenmiş, pas içerisinde olan, evveliyatında yapımıyla alakalı hiçbir izni olmayan yerleri kaldırdık. Yasallaştırılmış, ruhsatları kesilmiş, daha küçük bir alanda Gökçeada'nın mimarisine uygun taşla kaplanmış bir şekilde yeni çay bahçeleri yapıyoruz. Mevcut müstecirlerimizi oraya alarak, buraları temizlemek ve peyzajını yapmak üzere başladığımız bir çalışma. Gökçeada Belediyesi'nin 2004 yılında onaylanmış sit haritası var. Bizim çay bahçelerini yapmış olduğumuz bölge, her ne kadar sit alanında görünse de 2005 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/1000 uygulamalı imar planları mevcuttur. Yaptığımız bu çalışmalar, yasallaştırmaya çalıştığımız, estetik ve güzellik anlamında katma değer sağlayacağına inandığımız, bütün esaslar bu dolgu planının plan hükümleri çerçevesinde ilgili mimari, elektrik, statik, mekanik projeleri çizilerek ve ruhsatları kesilmiş binalarımız." dedi. |