Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geçmişin, Şimdinin ve Geleceğin Malzemesi: Cam

SCHOTT AG, mimaride önemli uygulama alanları bulunun 'teknolojik cam' konusunu, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Mimaride Cam Uygulamaları' başlıklı sempozyumda farklı yönleriyle masaya yatırdı. Sempozyumda, teknolojik camın olanakları, mimaride 'özellikli cam' uygulamaları, yangına dayanımlı camlar ve yapılara entegre fotovoltaik

yapi.com.tr
Geçmişin, Şimdinin ve Geleceğin Malzemesi: Cam

Dünyanın 'özellikli cam' konusunda önde gelen üreticilerinden SCHOTT AG, mimaride önemli uygulama alanları bulunun 'teknolojik cam' konusunu, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Mimaride Cam Uygulamaları' başlıklı sempozyumda farklı yönleriyle masaya yatırdı. Sempozyumda, teknolojik camın olanakları, mimaride 'özellikli cam' uygulamaları, yangına dayanımlı camlar ve yapılara entegre fotovoltaik sistemler (Building Integrated Photovoltaic Systems - BIPV), işlevsellik ve estetiği birleştiren yalıtımlı cam ürünleri OKALUX detaylı olarak ele alındı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Schott Türkiye Genel Satış Müdürü Mustafa Koloğlu, Almanya orjinli Schott'un 125. kuruluş yıldönümünü kutladığına ve 17 bin çalışanıyla 2008 yılında gerçekleştirdiği 2.23 milyar Avro ciroyla 42 ülkede faaliyet göstermekte olan bir firma haline geldiğine dikkat çekti. Kendilerini 'özellikli cam üreticileri' içinde konumlandırdıklarını belirten Koloğlu, mimariyle tanışıklıklarını da optik cam endüstrisinde kat ettikleri gelişimin bir yansıması olarak değerlendirdi. Koloğlu, camın geçmişinin kimi kaynaklarca 5000 yıl öncesine kadar götürülebildiğini hatırlatarak, bu anlamda önümüzdeki 5000 yılların da ana malzemelerinden biri olmaya aday bir hammadde olduğunu söyledi.

'Mimaride Yangın Korunumlu Camlar' başlıklı bir sunum yapan Schott Türkiye Satış Müdürü Esra Sezer, Türkiye'de yangın güvenliği standartlarının özellikle Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldıklarında istenilen düzeyde olmadıklarına vurgu yaptı ve camın mimarlar tarafından genelde çok teknik bir konu ve tasarıma da açık olmayan bir malzeme olarak değerlendirildiğinden bahsetti. Sezer, aktif ve pasif olarak yangına karşı alınabilecek birçok önlem olduğuna dikkat çekerek, bunlardan en önemlilerinden birinin yapının tasarımı aşamasında mimarın atacağı adımlar olduğuna işaret etti. Yapıda sadece yangın dirençli camlar kullanmanın bir önlem olamayacağını, bunun bir sistem olduğunu unutmamak gerektiğini belirten Sezer, ayrıca kullanılan camların test sertifikalı olmalarının da özellikle aranılması gereken bir özellik olduğunu sözlerine ekledi.



Sempozyum, 'Camda Teknoloji: Mimaride Özel Uygulamalar', 'Güneş Enerjisiyle Mimari Tasarım: Yapıya Entegre Fotovoltaik Cepheler (BIPV), 'Yeni Ürünler: Mimari Cephede İnovasyon' sunumları ve soru - cevap bölümüyle sona erdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecmisin-simdinin-ve-gelecegin-malzemesi-cam_74483.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!