Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geberit, Üstün Tasarım ve Teknolojiyle Suyun Geleceğini Koruyor

Ürünlerinin teknolojisi ve tasarımını optimum şekilde koordine ederek gerçek fayda sağlayacak şekilde kullanıcıyla buluşturan Geberit, su tasarrufunu mümkün kılan sistemlerle 30 yılı aşkın süredir sürdürülebilirlik stratejisini güçlendiriyor.

yapi.com.tr
Geberit, Üstün Tasarım ve Teknolojiyle Suyun Geleceğini Koruyor

Kaynakların verimli kullanımını mümkün kılan çevre dostu ve verimli ürünlerle sürdürülebilirliği ve beraberinde su tasarrufunu uzun yıllardır ana gündem maddeleri arasında bulunduran Geberit; sektörüne kazandırdığı farkındalıkla İsviçre, Almanya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkede su tasarrufuna dair kuralları değiştirdi. Suyun verimli kullanımı adına standartlarını her geçen yıl yükselten Geberit, böylelikle Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne de önemli bir katkı sağlıyor. Su tasarrufu sağlayan sistemler geliştirirken mevcut teknolojilerini daha da ileri taşıyan marka, özellikle laboratuvarlarda ve üretim sürecinde suyun yeniden kullanılması konusunda hassas davranıyor.

Tasarım ve işlevsellikte su tasarrufunu mümkün kılan en ufak bir detay atlanmıyor
Binalarda suyun taşınmasını temel yetkinliklerinden biri olarak kabul eden Geberit, yüksek hijyen standartları ve kaynakların ekonomik kullanımını sağlayarak ekolojik açıdan sürdürülebilir kalkınmaya önemli bir katkıda bulunuyor. Bir hanenin günlük su tüketiminin yaklaşık üçte birini oluşturan klozet sistemlerinin su tasarrufundaki önemini bilen Geberit, bunun için üç kilit noktaya odaklanıyor. Bu sayede verimli ve kaynak tasarrufu sağlayan kumanda kapakları ile klozetin en uygun şekilde yıkanması etrafında geliştiriliyor. Böylelikle kullanılan su miktarını en aza indiren optimum yıkama performanslı kumanda kapaklarıyla ortalama altı litre su tasarrufu sağlanıyor. İkinci kilit nokta ise rezervuardan gelen su akışının klozete girdiğinde seramik yüzeye çarpması da tasarruf sağlayan bir diğer nokta oluyor. Bunun için seramik yüzeyin iç geometrisini su akışının verimli bir şekilde yönlendirileceği şekilde tasarlayan Geberit, Turboflush özelliği ile su tasarrufu için önemli bir potansiyel yaratıyor. Son olarak 14 litreye kadar su kullanan klasik kumanda kapakları yerine çift kademeli sistemle ciddi oranda tasarruf sağlayan marka, böylelikle optimum oranda suyla yıkama gerçekleştiriyor. 2015 yılından bu yana üretimde su tüketimini yüzde 20’den fazla azaltan Geberit, bu yöndeki çalışmalarıyla EcoVadis Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda yüzde 5’lik dilimde yer alıyor.

Geberit AquaClean Mera beyaz, Sigma70

Tüm yaşam alanlarına dair su tasarruflu çözümler Geberit’te
Geberit’in su tasarrufu yapan çözümleri arasında bulunan Acanto Rimfree® klozet, 2,6 veya 4 litre alternatifli verimli su kullanımıyla Geberit’in en yeni teknolojisini ön plana çıkarıyor. Rezervuardan klozet giderine kadar olan tüm su yolunun optimize edildiği üründe az miktarda suyla dahi en verimli yıkama performansı sunuluyor. Sürdürülebilir bakış açısıyla tasarlanan yeni nesil pisuvar sistemleri ise genel yaşam alanlarında aşırı su kullanımını kontrol altına alıyor. Kendi enerjisini üretebilen kontrol ünitesi opsiyonu sayesinde kaynak ve su tüketimini minimize etmeye odaklanan pisuvar sistemlerinin püskürtme başlığı 0,5 litre su ile optimum deşarj imkanı sağlar. Susuz çalışan pisuvarlarda jel ya da su ile sık temizlik sağlamasa da Geberit’in özel membranlı sistemi kötü kokuların sifondan dışarı yayılmasını önler.

Elektronik olarak kontrol edilebilen bataryalarla geleneksel sistemlere kıyasla su tüketimini yüzde 50'nin üzerinde azaltmaya yardımcı olan Geberit, duvara monte edilen versiyonlarla da temizliği daha kolay hale getirerek aşırı su kullanımının önüne geçiyor. Bunun en iyi örneklerinden biri olan Geberit ONE ankastre bataryalar, Geberit'in sayısız lavabo modelinin yanı sıra diğer tedarikçilerin lavabolarında da ergonomik olarak kullanılmasını ve optimum şekilde yıkanmasını sağlıyor. dakikada maksimum 5 litre akış hızına sahip ve su tasarruflu bir perlatöre sahip olan batarya, tasarrufun ve konforun kombinasyonunu bir arada veriyor. Suyu en değerli doğal kaynaklardan biri olarak görüp sorumlu bir şekilde kullanmanın önemini vurgulayan uygulamalar gerçekleştiren Geberit, bu sayede uzun yıllara dayanan sorumluluğuyla sürdürülebilir kalkınmayı destekliyor.

 

*

Geberit Hakkında

Temelleri 1874 yılında Albert Gebert tarafından atılan Geberit, 1905 yılında ahşap dış kaplamalı ilk rezervuarı çalışır hale getirerek ve 1912 yılında patentini alarak tüm dünyada faaliyet gösteren Geberit Grup, Avrupa’da sıhhi tesisat sektörünün lideri konumundadır. Sıhhi tesisat ve vitrifiye alanlarında, özellikle merkez Avrupa’da hemen hemen tüm ülkelerde sektör lideri olarak varlığını devam ettiren Geberit 4 tanesi denizaşırı ülkelerde olmak üzere 26 üretim tesisine sahiptir. Genel merkezi İsviçre’de, Rapperswil-Jona’da bulunan şirket, yaklaşık 50 ülkede sayıları 11.000'i bulan çalışanıyla 2023 yılında 3,1 milyar CHF ciro elde etmiştir. Geberit hisseleri SIX Swiss Exchange'de işlem görmektedir ve 2012 yılından bu yana SMI'nın (Swiss Market Index) bir parçasıdır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/geberit-ustun-tasarim-ve-teknolojiyle-suyun-gelecegini-koruyor_202229.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!