“Türkiye Piyasasından Çekiliyor”...
Türk Piyasasından Çekilecek mi?
Gazprom'un Türkiye'ye Doğalgaz...
Gazprom'un 2016 Net Karı 951...
Doğalgaz Borcunun Tamamını Ödedi
Gazprom, AB Ülkelerine Verdiği...
Ocakta 6000'den Fazla Şirket Kuruldu
Gazprom, Türk Şirketlerini...
İzmir ve Haydarpaşa Limanlarında...
Türk Akımı'nı Gazprom Finanse Edecek
Gazprom`dan Türk Akımı Açıklaması!
Gazprom Rekor Kırdı
Gazprom: Türk Akımı'na Onay Çıktı
Gazprom'dan 'Türk Akımı' Açıklaması
'Gazprom Türk Tedarikçilerle Anlaştı'
Rus Şirketi Gazprom, Doğalgaz...
Gazprom Doğalgaz İhracatını Artırdı
Gazprom’un 'Ölü Projeler' Koleksiyonu
Gazprom'un Türkiye'ye İhracatı Arttı
Türk Şirketlerden Gazprom'la...
Gazprom Türkiye'ye Uyguladığı...
Gazprom, Türk Şirketlerine...
Gazprom, Türk Akımı'nın Kapasitesini...
Gazprom, Türk Şirketlere Dava Açıyor!
Rusya'nın devlet doğalgaz tekeli şirketi Gazprom'un, fiyatta anlaşamadığı Türk şirketleri dava etme kararı aldığı öne sürüldü.
Dünya Gazetesi'nden Suat Taşpınar'ın haberine göre, Türkiye ile Rusya ilişkilerinde “normalleşme” sürecinin telaffuz edildiği bir dönemde, Rusya'nın devlet doğalgaz tekeli şirketi Gazprom'un, fiyatta anlaşamadığı tüm Türk özel şirketlerini dava etme kararı aldığı öne sürüldü.
Kommersant gazetesinin manşetten verdiği haberde, ikili ilişkiler düzelme sürecine girerken “gaz çatışmasının” daha da büyümeye başladığına işaret edildi. Buna göre Gazprom, 2017 gaz satış fiyatını yüksek bularak kabul etmeyen tüm alıcı Türk özel şirketleri aleyhinde Stockholm'deki Tahkim Mahkemesi'nde dava açmak için düğmeye bastı. Gazprom Export şirketinin belge hazırlığında olduğu bildirildi. Dava edilecek şirketler arasından Akfel Gas, Enerco Enerji, Avrasya gaz, Bosphorus gaz, Shell ve Kibar Enerji şirketleri bulunuyor. Şirketler Gazprom'un fiyatını yüksek bulup indirim istiyor. Bu şirketler yılda yaklaşık 10 milyar metreküp gaz alıp Türkiye'de satıyor. 17 milyar metreküp gazı ise BOTAŞ alıyor. BOTAŞ ile bir sorun yok Gazete, tarafların fiyatta anlaşamadıklarını, bu durumda Gazprom'un Almanya'dan sonra ikinci büyük alıcısı olan Türkiye'de özel şirketlerle mahkemelik olacağını yazdı. Asıl büyük alıcı olan Botaş ile ise şimdilik bu boyutta bir sorun yaşanmıyor. Uzmanlar Gazprom'un politik konuların dışında, kendi ticari çıkarlarını korumaya çalıştığı yorumunu yapıyor. Bu gelişmelerin, Türkiye ile Rusya arasında Türk Akımı boru hattı projesi için anlaşmanın sağlandığı bir ortamda yaşanması dikkat çekiyor. |