Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm...
"Sonumuz Sulukule gibi Olmasın"
Gaziosmanpaşa'da 950 Konutluk...
Gazi Mahallesi'nde "Acele...
Kentsel Dönüşümde Müteahhitlere...
"Kentsel Dönüşüme Muhtaç,...
Kentsel Dönüşümde Yatırımcının...
Kentsel Dönüşümde Yönetmelik Değişti
Kentsel Dönüşümde Gecekondu...
Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğiyle ilçenin yüzde 40’ını yenileyecek olan kentsel dönüşüm projelerinden ilkinin temelini attı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi 430 hektarlık riskli alanla ilgili kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdı. Proje ile ilçenin yüzde 40’ını yenilenmesi planlanıyor. 58 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek olan We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin yükleniciliğini Ilgın İnşaat üstlendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın ev sahipliğindeki temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye için kentsel dönüşümün önemini ve gelinen noktayı değerlendirirken, yerinde dönüşümün iyi bir örneğini sergileyen projeden dolayı Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Ilgın İnşaat’ı kutladı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş da İstanbul’da süren kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında güncel bilgileri aktardı.
Master planlı ilk kentsel dönüşüm projesi Gaziosmanpaşa ilçesindeki dönüşümü başlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede riskli alan ilan edilen 430 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını belirtirken, dünyanın hiçbir yerinde bu ölçekte bir dönüşüm projesi gerçekleştirilmediğine işaret etti. We Haliç projesinin Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesi olduğuna işaret eden Hasan Tahsin Usta, “Kentsel dönüşüm sadece bina yıkıp yerine yeni bina yapmak değil. Kentleri geleceğe taşıyacak hamlelerin yapılmasıdır. Altyapısı, yolu, sosyal alanları, okulu, camisi olan planlı yeni mahalleler kurmaktır. Bu çerçevede We Haliç Projesi Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesidir. Biz master planları ile ilçenin 10 yıl sonrasını planlıyoruz. Şu anda 500 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 750 bine çıkmasını öngörüyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. Titizlikle yürüttüğümüz projelerin master planını, 5 binlik planını ve binlik planlarının hepsini 1,5 yıl gibi kısa bir süreçte tamamladık. İddia ediyoruz ki dönüşüm tamamlandığında Gaziosmanpaşa İstanbul’un en gelişmiş ilk 5 ilçesi arasında yerini alacak” dedi. Çevre dostu bina standartları uygulanacak Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, We Haliç ile birlikte Türkiye’nin ilk uluslararası çevre dostu bina standartlarına göre (LEED kriterlerince) inşa edilmiş yeşil mahallesini de kuracağı belirtildi. Hasan Tahsin Usta, yılsonuna kadar 4 ayrı bölgede hayata geçirecekleri 10 bin konutu içeren büyük kentsel dönüşüm projeleri sayesinde modern yeni yaşam alanlarını oluşturacaklarını söyledi. Hasan Tahsin Usta, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz kentsel dönüşümü adaletli, şeffaf ve uzlaşma ekseninde yürütmeye çalışıyoruz. Bu projede de hak sahibi vatandaşların da uzlaşmasıyla mutlu sona ulaştık.” Törende konuşan yüklenici firma Ilgın İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yanmaz da deprem açısından riskli alan ilan edilen bir bölgede gelecek yüzyıllara taşınacak sağlıklı, kaliteli, yaşayanların kendisini güvende ve huzurlu hissedeceği bir yaşam alanının ortaya çıkmasına imza atmaktan duydukları gururu dile getirdi.
|
-
Gaziosmanpaşa da konu edilen proje master planda ve meri plan kararlarında da park olan ancak belediyenin hazırladığı planlarda imara açılan alana aittir. projenin ne master planla ne de master planda oluşturulmaya çalışılan LEED ND kriterleri ile uygunluğu yoktur. Gaziosmanpaşa'nın ve İstanbul'un utanç verici projelerinden biri olmaya aday bir proje alanıdır. YANITLA