Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul, Dünyanın Geleceğini Çevre Dostu Uygulamalarla Şekillendirecek

Soyak, 50 yıldır faaliyet gösterdiği Gayrimenkul alanında, sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların içinde yer alarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor. ÇEDBİK’in kurucu üyesi (Çevre Dostu Binalar Derneği) olan Soyak, gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir gelişimini destekleyerek, gelecek nesillerin yaşam kalitesinin yükselmesine

yapi.com.tr
Gayrimenkul, Dünyanın Geleceğini Çevre Dostu Uygulamalarla Şekillendirecek

Soyak, 50 yıldır faaliyet gösterdiği Gayrimenkul alanında, sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların içinde yer alarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor. ÇEDBİK’in kurucu üyesi (Çevre Dostu Binalar Derneği) olan Soyak, gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir gelişimini destekleyerek, gelecek nesillerin yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlamayı hedefliyor. 

GYODER’in raporuna göre Türkiye’de her yıl 600-700 bin yeni konut ihtiyacı ortaya çıkıyor. Var olan konut açığının giderilmesinde ve konutların çevre dostu uygulamalara sahip olmasında ise, kamu ve özel sektörün işbirliği gerekiyor.  2009 yılında yürürlüğe giren “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” mevcut 17-18 milyon binayı kapsamıyor. Oysa enerjiye yılda 75 milyar dolar harcanan Türkiye’de “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nin, mevcut binalarda da uygulanması hayati önem taşıyor. Bunun için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye’de de özel sektöre teşvik verilmesi gerekiyor.

Enerjinin yüzde 40’ının binalarda kullanıldığı göz önüne alındığında konunun önemi çarpıcı bir biçimde ortaya çıkıyor. Mevcut binalarda yapılacak ısı kaybını azaltacak uygulamalarla binalarda yüzde 25’lik bir iyileşme sağlandığı takdirde, Türkiye yılda yaklaşık 6 milyar dolarlık tasarruf edecek. Bunu yapmak için ise, yaklaşık 25 milyar dolarlık bir yatırım yapılması gerekiyor. Bu yatırımın geri dönüşü ise 4-5 yıl sonra ekonomiye önemli bir katkı oluşturacak.    

Gelişen çevre bilinciyle, bugün sektördeki büyük oyuncuların yılların getirdiği deneyim ve uzmanlıkla, tüketicinin yaşamına artı değerler katacak, çevre dostu projeleri geliştirmeleri toplumun doğal beklentisi.  Bu doğrultuda çağdaş tüketicinin tercihi de, çevre dostu ve fonksiyonel konutlardan yana.

Soyak’ın Sürdürülebilir Yaşam anlayışıyla hayata geçirdiği, İzmir Karşıyaka’daki Soyak Siesta ve İstanbul Halkalı’daki yeni projesi Soyak Park Aparts da, çevre dostu uygulamalarıyla öne çıkıyor. Soyak, 2011 yılında kutlamaya hazırlandığı 50. faaliyet yılında, yeni nesil yaşam biçimine uygun olarak, fonksiyonel ve yaşamı kolaylaştıran ev tasarımlarıyla toplumun beğenisini kazanmaya devam ediyor.

ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-dunyanin-gelecegini-cevre-dostu-uygulamalarla-sekillendirecek_86323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!