Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Furkan Apartmanı Aileleri İstinafa Başvurdu

6 Şubat depremlerinde Nizip’te yıkılan tek bina olan Furkan Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri, sanıklara verilen beraat kararına karşı istinaf mahkemesine başvurdu.

yapi.com.tr
Furkan Apartmanı Aileleri İstinafa Başvurdu (Fotoğraf: Evrensel)

6 Şubat depremlerinde Gaziantep Nizip’te yıkılan tek bina olan Furkan Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri, sanıklara verilen beraat kararıistinafa taşıdı. Başvuru öncesi Nizip Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.

Evfrensel’de yer alan habere göre; açıklamayı okuyan Seçkin Şahin, binanın yıkılma sebebinin kolon kesilmesi olduğu bilirkişi raporlarında dahi belirtilmişken sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini kabul etmediklerini dile getirdi. Mahkeme heyetinin kendileriyle çeliştiğini belirten Şahin, “Ölenlerin yakınları olarak mahkeme heyetine soruyoruz, vicdanınız rahat mı? Bu kararı kabul etmiyoruz. İstinaf mahkemesinin davayı yeniden ele alıp incelemesini talep ediyoruz.” dedi.

Şahin sanıklara da “Siz kolon kesenler, kimi arkanıza alırsanız alın biz canlarını kaybeden ailelere hesap vereceksiniz, yargılanacaksınız. Adalet istiyoruz.” diye seslendi.

"Sorumluların kim olduğunu biliyoruz"
Müştekilerin avukatı Ergin Sözen de verilen kararın adil olmadığını ve ailelerin adalet arayışının hâlâ devam ettiğini söyledi. Dava sonucunda sadece bir kişiye ceza verildiğini belirten Sözen, “İstinaf mahkemesine yaptığımız başvuruda kendi aldığımız bilirkişi raporu üzerinden bir talepte bulunduk. Ayrıca kamu görevlilerinin sorumluluğunun tespiti yapılmadan davanın sonuçlanması da büyük bir eksiklik. İstinaf mahkemesinin yapması gereken devletle vatandaş arasındaki güven ilişkisini yeniden tesis etmektir. Yasadan aldığı yetkiyi gereği gibi kullanmalıdır. Geçen hafta Adana'da sonuçlanan Alpargün davası, bütün deprem davalarına emsal olmalıdır. Failler olası kast üzerinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır.” dedi.

Valiliğin 2021 yılında açıkladığı rapora göre Antep’te deprem beklediklerini ancak önlem almadıklarını hatırlatan Sözen, “Sorumluları kim olduğunu biliyoruz. Sorumlular ceza alana kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ölmemek için mücadele edeceğiz
Açıklamada konuşan EMEP Milletvekili Sevda Karaca da 19 Temmuz’da açıklanan kararla "adalet katliamı" gerçekleştirildiğini belirtti. Verilen kararın sadece Furkan Apartmanı ailelerinin değil depremde yakınlarını yitiren herkesin yüreğini yaktığını söyleyen Karaca şöyle devam etti:

“Karar duruşmasında da söylediğimiz gibi biz bitti diyene kadar bu dava bitmeyecek. Furkan Apartmanı davası 11 kentte kamu görevlileri görevini yapmadığı için göz göre göre gelen katliama, bu suçlara göz yumanlara karşı Nizip’te yükselen adalet mücadelesidir. Sonuna kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Ülkenin dört bir yanında deprem riski ile karşı karşıya olan, eli sürekli yüreğinde olan bütün yurttaşlar için, ölmemek için mücadele edeceğiz. Herkesi bu davaya sahip çıkmaya, ailelerin mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/furkan-apartmani-aileleri-istinafa-basvurdu_206449.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!