Fırat Nehri'ne 'Yüzen Oteller' Geliyor
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bir girişimci, Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan yörede, tasarımını tamamladığı "Yüzen otel"ler projesi ile Fırat Nehri güzergahına farklı bir turizm alternatifi kazandırmayı planlıyor.
Türkiye'nin en geniş havzaları arasında yer alan Fırat Nehri'nin bölge turizmine daha fazla katkı sağlaması amacıyla hem devlet imkanları hem de müteşebbisler aracılığıyla yatırımlar yapılıyor. Bölgede tarihi taş evler ve doğal güzelliklerin arasında süzülen, roman ve dizilere konu olan Fırat Nehri'nde yolculuğa çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistler için proje hazırlandı.
İlçede turizm alanında yatırım yapan Salih Kurt, daha önce Hollanda'da gördüğü su üzerinde hareket edebilen evlerden etkilenerek Türkiye'ye döndüğünde 30'ar metrekarelik tekneler üzerine ahşap odalar tasarladı. Projeyi kendi imkanlarıyla hayata geçirebilmek için girişimde bulunan Kurt, Birecik Barajı'nın yapımı sırasında beşte ikilik bölümü sular altında kalan, "Mikroklima" iklimi ve doğal güzelliğiyle dikkati çeken sakin şehir ağındaki Halfeti kıyılarında farklı bir turizm konsepti oluşturmayı amaçlıyor. İlk etapta 12 tekne üzerinde tasarlanan odaların, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve DSİ'ye yapılan proje müracaatının onaylanması halinde yaz tatilinden itibaren hizmete alınması öngörülüyor. "Odalar tekne şeklinde olacak" Turizm yatırımcısı Salih Kurt, yaptığı açıklamada, her geçen yıl yurt içi ve dışından ziyaretçilerin bölgeye daha fazla ilgi göstermeye başladığını söyledi. Ziyaretçilerin bölgeyi daha fazla keşfetmesini istediklerini belirten Kurt, bu amaçla mevcut turizm yatırımlarına farklı bir boyut kazandırma amacında olduklarını ifade etti. Türkiye'de nehirlerde pek rastlanmayan "Yüzen oteller" ile ilgili proje hazırlayarak onaya sunduğunu anlatan Kurt, "Bu yıl turizm çok iyi geçecek, ilk katılımlar bunu gösteriyor. Sakin şehirde yüzen otel projesi geliştireceğiz. Oteller apart ve günübirlik şekilde kiraya verilebilecek ve güneş enerjisiyle çalışacak. Odalar tekne şeklinde olacak, konuklarımız Fırat Nehri üzerinde istediği yerde gezebilir ya da konaklayabilir." diye konuştu. Projenin maliyetinin yaklaşık 2 milyon lira olduğuna işaret eden Kurt, Türkiye'de ilk defa bu tür bir projenin faaliyete geçirileceğini söyledi. Kurt, müşteriye oda servisinin ise uzaktan kumanda ve telsiz sistemiyle sağlanacağını bildirdi. |