Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Engelleri Kaldırın, Müzeyi Kuralım'

Türkiye'de tarih bilincini geliştirip yaygınlaştırmak amacıyla 1991 yılında 264 aydının bir araya gelerek kurduğu ve bu yıl 15'inci yılını kutlayan Tarih Vakfı, önceki akşam Darphane-i Amire binalarında düzenlenen yılbaşı yemeğinde mütevelli heyeti üyelerini ve tarih dostlarını bir araya getirdi.

Milliyet Gazetesi
'Engelleri Kaldırın, Müzeyi Kuralım'

ürkiye'de tarih bilincini geliştirip yaygınlaştırmak amacıyla 1991 yılında 264 aydının bir araya gelerek kurduğu ve bu yıl 15'inci yılını kutlayan Tarih Vakfı, önceki akşam Darphane-i Amire binalarında düzenlenen yılbaşı yemeğinde mütevelli heyeti üyelerini ve tarih dostlarını bir araya getirdi. Vakfın yılbaşı yemeğine aralarında Orhan Pamuk, Murat Belge, Mete Tunçay, Edhem Eldem, Nuri Çolakoğlu, Rasih Nuri İleri'nin de bulunduğu pek çok isim katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu Darphane-i Amire binalarından çıkarılmak istendiklerini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bu yapılar bize Habitat sergisi ve İstanbul Müzesi'nin kurulması için tahsis edilmişti. Ama, müze 10 yıldır adım atamıyor, 'ne yap, ne yaptır' bürokrasisi nedeniyle. 2010 İstanbul Kültür Başkenti rüzgârından etkilenerek müzenin önü açılmaya başlandı. Fakat nedenini bilmediğimiz bir şekilde ve düzmece raporlarla ne yazık ki Tarih Vakfı, Darphane binalarından çıkarılmak isteniyor. Vakıf olmasaydı bu binalar çökecekti. Bize verildiğinde 28 yıllık bir çöplüktü. Bizse burayı 600'e yakın etkinliğin yapıldığı bir mekân haline getirdik. Eğer önündeki engeller kaldırılırsa vakıf bu binaları hızla restore ettirmek, burada İstanbul Müzesi'ni kurmak istiyor."

Geceye Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Ekonomi Bölümü öğretim üyesi olan ağabeyi Prof. Dr. Şevket Pamuk'la birlikte katılan Orhan Pamuk ise "Tarih Vakfı, devletin dışında, ama bütün Türkiye'yi temsil eden bir tarih anlayışına sahip. Devletin dışında olduğu için her zaman kaynak bulmakta zorlanıyor. Ama, 15 yılda geldiği yere bakarak kurucusu olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/engelleri-kaldirin-muzeyi-kuralim_50586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!