Doğal Direniş; Saldırı da...
İşte Geleceğin Yeni Enerji Kaynakları
Enerji Projelerinde Sağlık...
Enerji Toplantısında Karadan...
Elektrik Süpürgesine AB Standardı
Güneş Enerjisine 50 Milyon Euro
Bu Kentin Enerjisi Güneşten
Güneş Enerjisi Sektörü İzmir'de...
'Cari Açık, Yenilenebilir...
Türkiye Yenilenebilir Enerjide...
Japonya’da Nükleer Enerji...
Dünya Bankası'ndan 350 Milyon...
Güneydoğu'ya 8 Milyon Liralık...
Yüksek Enerji Tasarrufu ve...
Güneş Enerjisiyle Buhar, Elektrik...
Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Kuruluyor
Selçuk'a 'Güneş Enerjili' Hal Binası
Enerjide Coğrafi Bilgi Sistemi Dönemi
Yoksulluğa Karşı Mücadelede...
Yeni No-Frost BD2556W3IN ile...
Çalık Enerji’den 'Musul' Açıklaması
‘Enerji Açığı Koca Bir Yalan’
Gerze Belediyesi'nin düzenlediği 40. Kültür Sanat Festivali kapsamında nükleer santral konulu bir panel düzenlendi. Panelist olarak Nükleer fizik alanında çalışan Prof. Dr. Hayrettin Kılıç, Fukişima faciasını yaşayan Japon gazeteciler Akiko Yoshida ve Morita Toshiya ve Prof. Oğuz Türkyılmaz katıldı.
Evrensel'in haberine göre, panelde konuşan Japon Gazeteci Morita Toshiya, nükleer santral macerasından Japonya’nın tarifi imkansız zarar gördüğünü, fakat yetkililerin bunu az bir şeymiş gibi göstermeye çalıştıklarını söyledi. “Bizim yöneticilerimiz Japonya’da nükleer konusunda doğruyu söylemiyorlar” diyen Toshiya, şu anda 4 nükleer ünitesi de içine girilemez halde bulunduğunu, dördüncü reaktörden de yüksek miktarda radyoaktif maddenin denize sızdığını söyledi. Söz alan diğer Japon gazeteci Akiko Yoshida da, Japonya’da da nükleer karşıtı mücadeleyi anlatarak, “Japon Halkı ve Türkiye halkı el ele verelim ve mücadeleyi yükseltelim” dedi.
Balıklar yaşayamaz olacak Prof. Dr. Hayrettin Kılıç “Sinop’a düşünülen santral; günde on milyar metreküp su çekecek, bunun içindeki balık larvaları ve planktonları haşlayacak, ısınmış haldeki suyu denize boşaltacak ve deniz suyu ısısını yükseltecek böylece on yıl içinde balık yaşayamaz olacak. Şu cennet köşesi memleketi Japonya’nın uğradığı gibi bir felakete maruz kalmasını önemsemiyorlar, kâr hırsları buna mani oluyor” şeklinde konuştu. Prof. Oğuz Türkyılmaz, “Şu anda Türkiye’de yaklaşık 60 bin megavat elektrik üretiliyor. 47 bin megavat civarında da tüketim var. Enerji açığı yok. ‘Nükleer santral yapmazsak elektrik kesintilerine maruz kalırız’ söylemi koca bir yalan” dedi. |