Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emniyetten de İçki Açılımı

Bahçelievler 7. Cadde’deki içki referandumuna ilişkin tartışmalar sürerken, emniyetin Çankaya’da içki satan yerlere ve içkili restoranlara yönelik sistematik baskısı büyük tepkiye neden oldu.

Hürriyet Gazetesi
Emniyetten de İçki Açılımı

Bahçelievler 7. Cadde’deki içki referandumuna ilişkin tartışmalar sürerken, emniyetin Çankaya’da içki satan yerlere ve içkili restoranlara yönelik sistematik baskısı büyük tepkiye neden oldu.

Başkent’in bir anda gündemine oturan Bahçelievler 7. Cadde’deki içki referandumu kararının yankıları sürerken, emniyetin gece çalışan tekel bayilerine ve içkili restoranlara baskısı esnafın büyük tepkisine neden oldu.

Göreve geldiği günden bu yana alışılmadık genelgeleriyle dikkat çeken Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in talimatıyla uygulamaya geçen ve özellikle Çankaya esnafının büyük tepkisine neden olan cezalara Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyo nu’ndan (TESK) yanıt gecikmedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, uygulamanın çağdaş başkente yakışmadığını ifade ederek, "Bu kadar ekonomik zorluklar yaşanmaya devam ederken bizleri canımızdan bıktırmayın. Bir taraftan büyük marketler açık, bir taraftan küçük esnafın dükkanlarını kapatıyorlar. Dükkanlarımızı kapattırıp bizlere iş mi verecekler? Eğer öyleyse, biz dükkanlarımızı toptan kapatalım" tepkisini gösterdi.

Bizleri canımızdan bıktırmayın

Çankaya Belediyesi’ne, dükkanların kapatılma saatinin daha ileriye alınması için yazışmalar yapıldığını dile getiren Palandöken şunları söyledi:

"AB’ye hazırlanırken ekmek parası için gece saatlerinde, hayatlarını riske atan, sağlıklarından fedakarlık eden insanların ekmeğiyle oynamak onları cezalandırmak hiç uygun değil. Bizleri canımızdan bıktırmayın. Çankaya, sefaretlerin, yabancı ülke büyükelçiliklerinin bulunduğu turistik bir bölge özelliği taşıyor. Bu nitelikte bir lokasyonda böyle bir uygulama yapılması çağdaş başkente hiç yakışmıyor. Bir yandan işsizlik deniliyor, bir yandan ekonomik kriz deniliyor diğer taraftan da ekmek parasını kazanmaya çalışan insanlara cezalar kesiliyor. Perakende rekabetinin önüne geçilemiyor. Sanki tüm olumsuzluklar hallolmuş gibi, sağlığından feragat eden, evine ekmek götürmek için çocuklarını görmeden, onlar uyurken çalışan insanlara böyle cezalar kesmek hiç uygun değil."

Polisin uyarı bile yapmadan üçüncü kez 141 TL ceza kestiğini öne süren bir esnaf, bölge esnafının da cezalar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, "Çankaya Encümeni, dükkanlarımızı kapatma saatimizi gece 01.00’e uzattı fakat polis bu kararı dikkate almadan ceza kesmeye devam ediyor. Ramazan nedeniyle zaten düşük olan işlerimiz bu uygulamayla daha da düştü. Evimizde ayaklarımızı uzatıp oturmak varken gece geç saatlere kadar ekmek parası için namusumuzla çalışıyoruz."

Emniyet: Denetimler kanunen yapılıyor

Üst düzey bir emniyet yetkilisi ise denetimlerin kanunlara uygun olarak ve denetimlerde kamu yararının gözetildiğini belirterek, "Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) ilgili yerlere verdiği satış belgeleri var. Bununla birlikte belediyenin verdiği ruhsatlar mevcut. TAPDK’nın içki ruhsatları iptal edilen yerlerle ilgili işlem yapılması, buraların kontrol edilmesine yönelik bir talebi oldu. Bunların tamamı müdürlüğümüz tarafından tespit edilmiş durumdadır. İlgili yerlerin bir çoğunda ruhsatların iptal olduğunu ya da TAPDK satış belgelerinin olmadığını belirledik. Kamu yararı çerçevesinde bu yerlere denetimlerimiz sürüyor" açıklamasını yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emniyetten-de-icki-acilimi_72422.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!