Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlakçılardan Yeni Kiralamalara Fiyat Sınırı Talebi

Kiracılar yüzde 25’ten zam yapmak için temmuzun ilk günü sözleşme yenilemeye çalıştı. Ev sahipleri ise gün dönümüne zorladı. Sektör boş dairelere sınır istiyor.

yapi.com.tr
Emlakçılardan Yeni Kiralamalara Fiyat Sınırı Talebi (Fotoğraf: AA)

Emlak piyasasının bugünlerde en önemli gündem maddesi konut kiralarında iki yıldır uygulanan yüzde 25 sınırının kaldırılması. 1 Temmuz 2024’te halen geçerli olan uygulama 2 Temmuz günü geçerliliğini yitirdi. Bu durum kiracılarda yeni sözleşmeyi 1 Temmuz’da yapma eğilimini artırdı, ev sahipleri ise 2 Temmuz’a atmaya çalışınca konut piyasası yine kavgalara sahne oldu.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre; sektör temsilcileri kavgaların yaşanmaması için zam sınırının kademeli olarak kaldırılması gerektiğini sık sık dile getirmişti. Ama olmadı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aka, bundan sonra yaşanacak tartışmaların azalması ve çözüm için şunları söyledi:

“Sorunu kökten çözmek için boş konut fiyatlarının sınırlandırılması gerekiyor. Mahalle bazlı kira aralığı verilebilir. Örnek veriyorum İstanbul’da Beşiktaş Vişnezade Mahallesi’nde kira fiyatları metrekare başına en az 10 TL en fazla 18 TL olabilir’ gibi bir aralık verilebilir. Bu hem ev sahibini hem de kiracıyı korur.”

Yeni kiracıyı koruyan yok
İstanbul’un yanı sıra Ankara’da da benzer sorunlar yaşanıyor. Ankara Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Hakan Akçam şöyle konuşuyor:

“Kira piyasası yine karışık olacak. Enflasyonda aylık artış durmadan kira piyasasında stabilite göremeyiz. İki yıldır uygulanan zam sınırı eski kiracının biraz işine yaradı ama yeni kiracıya bir etkisi olmadı. O yüzden biz boş konutlara kira sınırı getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlakcilardan-yeni-kiralamalara-fiyat-siniri-talebi_205377.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!