Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlakçılardan Liyakat İsyanı

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, mesleki deneyim ve staj şartının aranmamasının liyakatsizliğin önünü açacağını söyledi.

yapi.com.tr
Emlakçılardan Liyakat İsyanı (Fotoğraf: AA)

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, 13 Mayıs ve öncesinde Maliye Bakanlığı’nda emlakçı statüsüyle kayıtlı kişilerin 31 Aralık’a kadar gerçekleştirecekleri yetki belgesi başvurularında herhangi bir mesleki deneyim şartı aranmayacak ve Bakanlık süreyi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

BirGün’den Bilge Su Yıldırım’ın haberine göre; Bakanlık, yönetmeliğin adil bir piyasa yapısının tesis edilmesini ve kaliteli hizmet sunumu sağlanmasını amaçladığını söylese de Emlakçı Odaları aksi fikirde.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, mesleki deneyim ve staj şartının aranmamasının liyakatsizliğin önünü açacağını vurguladı.

Aşa; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya başta olmak üzere pek çok emlakçı odasının daha önce de karara tepki gösterdiğini anımsatarak şunları söyledi: “Mesleğe geçiş bu kadar kolay olmamalı. Biz mesleğe geçişin kolaylaştırılmasını değil aksine zorlaştırılmasını savunuyoruz. Kaliteli hizmet ancak böyle sunulabilir. Yoksa önüne gelen hiçbir deneyimi olmadan, liyakatsiz bir şekilde bu mesleği yaparsa kaliteli hizmet nasıl verilecek?”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlakcilardan-liyakat-isyani_204786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!