Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elmalı’daki GES Projesi İkinci Kez Reddedildi

Cengiz Elektrik’in Antalya Elmalı’da yapmak istediği güneş enerji santrali projesi bir kez daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alamadı.

yapi.com.tr
Elmalı’daki GES Projesi İkinci Kez Reddedildi (Fotoğraf: AA)

Cengiz Holding’e ait Cengiz Elektrik’in Elmalı’da gerçekleştirmek istediği GES projesi için yaptığı ÇED başvurusu 2023’te tarım arazisinde yapılmak istendiği gerekçesiyle uygun bulunmayarak reddedildi. Bunun ardından şirket projeyi mera alanı, kuru tarım arazisi ve toprak işlemeli tarıma elverişli araziye taşıdı.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; 25 Temmuz’da halkın katılımı toplantısı için tarih verilen bu proje de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na takıldı.

Projeye ilişkin görüş veren Devlet su işleri genel müdürlüğü, “Faaliyet sahasının kuruluşumuza ait mutasavver Elmalı Karagöl Sedde Depolaması Projesi sınırları içerisinde kaldığı ve planlanan GES tesisinin Karagöl taban kotuna yakın kotlarda olduğu ve projemiz hayata geçince alanın su altında kalacağı tespit edildiğinden projenin yapılması genel müdürlüğümüzce uygun görülmemektedir.” dedi.

Bunun ardından bakanlığa bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ÇED sürecinin sonlandırıldığı belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elmalidaki-ges-projesi-ikinci-kez-reddedildi_205921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!