ge Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır’dan bir mektup aldım. Bize haklı bir hatırlatmada bulunuyor:
"Gazetenizin 5 Ocak 2007 tarihli Cuma ekinde yer alan ’Türkiye’nin En İyi 10 Kültür Merkezi’ arasında yerini alamamış, İzmir’in kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlamış Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ni sizlere tanıtmayı görev addediyorum. Türkiye çapında açılan ’Mimari Proje Yarışması’ sonucunda özel ödül alan projenin uygulanması ile inşa edilen Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, 1980 yılında İzmir kentinin hizmetine girmiştir. İzmir’in ana merkezi Konak Meydanı’ndadır."
6912 metrekare kapalı alan üzerindeki salonlar, galeriler
Merkezin işlevselliğini, kullanımını gösterebilmek için, bazı rakamları vereceğim:
Yunus Emre Salonu - 652 kişilik
Adnan Saygun Salonu - 624 kişilik
Tiyatro Salonu - 340 kişilik
Ege Sanat Salonu - 100 kişilik
4 adet seminer salonu - 40 kişilik
Fuayeler - 900 metrekare
Sanat Galerisi - 470 metrekare
Ege Sanat Galerisi - 100 metrekare
Herkes bu merkezin salonlarından galerilerinden yararlanabiliyor
Rektör Ülkü Bayındır’ın gönderdiği etkinliklerin yer aldığı listeyi incelerken, şu hususa dikkat ettim. Eğer kültür merkezinden sadece Ege Üniversitesi yararlansaydı, o zaman bu kültür merkezinin, "Türkiye’nin En İyi 10 Kültür Merkezi" arasında yer alamamasını olağan karşılardım, bu sağlam bir gerekçe olabilirdi.
Ancak liste, merkezin herkese, bütün topluluklara, kurumların belli günlerdeki etkinliklerine açık olduğunu gösteriyor. Böyle bir durumda da, İzmir için önemi ortaya çıkıyor. Hürriyet Cuma’da yayınlanan listede yer alabilirdi.
Sanırım bu yazıyla jürinin bir unutkanlığını gidermiş oluyoruz.
Ben de orada bir sergi açılışına gittim, gerçekten çok beğendim. İnsan İstanbul’da yaşayınca, seyrek gittiği kentler demek ki birden aklına gelmiyor.
Böylece bu yazıyla listeyi tamamlamış oldum.
Dileğimiz bu merkezde önemli etkinliklerin sürmesi.
|