Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DYO Boya, İSO 500 Listesi’nde 19 Sıra Yükseldi

DYO, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” 2023 yılı sonuçlarında göre 19 sıra birden yükselerek 226’ncı sırada yer aldı.

yapi.com.tr
DYO Boya, İSO 500 Listesi’nde 19 Sıra Yükseldi

Türkiye’nin lider boya markası DYO, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması” 2023 yılı sonuçlarında göre 19 sıra birden yükseldi. Böylelikle DYO, İSO 500 listesinde 226’ncı sırada yer aldı.

Geçen sene dijitalleşmeden kültürel dönüşüme, sürdürülebilirlikten Ar-Ge’ye pek çok yeniliğe imza atan DYO, yıl boyunca yeni ürün ve teknolojiler geliştirerek hizmet, sistem ve alt yapı yenilikleriyle de hızlı bir dönüşüm yaşadı.

DYO’da son bir yıl içinde büyük bir değişim yaşandığını, bu çerçevede 2023 yılının DYO için adeta bir sıçrama yılı olduğunu belirten DYO Genel Müdürü M. Mutlu Uysal; “Geçmişi 1927 yılına dayanan, ilk fabrikasını 70 sene önce kuran bir boya markası olarak, bugün için İzmir ve Kocaeli’ndeki fabrikalarımızda 5 farklı marka altında 11 ana sektöre yönelik 1200 çeşit ürün üretiyoruz. Ülkemize ilkler kazandıran Ar – Ge merkezlerimizle geçen sene 49 proje başlattık. Her biri ayrı ayrı değerlere sahip toplam 1060 çalışanımız ve yaklaşık 40 bin DYOlog üyemizle 70’inci yılımıza adım attık” dedi.

Geçen sene 85 yeni ürünü pazara sunduklarının altını çizen M. Mutlu Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplam 200 milyon TL Ar – Ge yatırımı yaparak pazara sunduğumuz ürünler, Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi ve RDCONF – 3. Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı’nda çok değerli ödüllere layık görüldü. Özverili çalışmalarımız sonucunda Orta Doğu, Yakın Doğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Kafkasya’daki 31 ülkeye 20,9 milyon dolar ihracat yaptık. Tüm bu çalışmalarla İSO 500 Listesi’nde 19 sıra birden sıçradık. Dolayısıyla 2023 yılının tüm küresel ve yerel zorluklarına rağmen, DYO için çok başarılı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz.”

Kendini Temizleyen Akromax Suprema, Işığı Emerek Karanlıkta Işıyan DYO Shine
DYO’nun süregelen Ar – Ge çalışmalarının meyvelerinden birinin Akromax Suprema ve diğerinin de DYO Shine olduğunu belirten M. Mutlu Uysal, şunları aktardı: “Akromax Suprema, su iticiliği oldukça yüksek bir dış cephe boyası olarak yağmurda kendini temizliyor, dış ortam faktörlerine maruz kaldığında renk solmalarına karşı uzun süreli koruma sunuyor. DYO Shine iseışıktan aldığı enerjiyi emerek yüzeyin karanlıkta uzun süre boyunca ışımasını sağlıyor. Tüm bu ayrıcalıklı çalışmalarımızı Nisan 2023’de başlayan ve 45 ile uğrayan ekiplerimiz, 29 bin 242’si usta ve 4 bin 528’i tezgâhtar olmak üzere toplam 33 bin 770 DYOlog üyesine aktardı. Bu toplantılar sonucunda ustaların %90’u ve tezgâhtarların %87’si DYOlog sistemine olan memnuniyetlerini dile getirdiler.”

DYO Sürdürülebilirlik Eylem Planına Hız Verdi
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında belirledikleri eylem planı çerçevesinde ECO LABEL sertifikalı ürünler geliştirmeyi ve VOC oranı düşük ürünlerle çevresel etkileri en aza indirmeyi amaçladıklarını aktaran DYO Genel Müdürü M. Mutlu Uysal; “Dilovası fabrikasındaki uygulamalarımız, kapsamında örnek uygulamalar arasına alındı. Ayrıca ‘Sıfır Atık Geri Kazanım’ projesiyle DYO fabrikalarında geri dönüştürülebilir kağıt, metal ve plastik ürünlerin biriktirilmesinde artış kaydedilirken, Çiğli fabrikasında da Solvent Geri Kazanım Projesi ile tehlikeli atık seviyesinde önemli miktarda azaltıma gittik. Bunların yan sıra iklim krizine karşı, Orman Genel Müdürlüğü ile 10.000 adet fidan bağışı protokolü imzalayarak, 10.000 adet ağacın azaltabileceği sera gazı miktarına denk gelen 4.114 tCO2 karbon emisyonun engellenmesini sağladık” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dyo-boya-iso-500-listesinde-19-sira-yukseldi-_205252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!