Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DOW'dan Krize Rağmen 40 Milyon Dolar Yatırım

Gebze Dilovası’nda konumlanan üretim hattındaki modernizasyon çalışmaları ve kapasite artırımı amaçlı ikinci üretim hattı için 40 milyon dolar yatırım gerçekleştiren DOW Bina Çözümleri, Türkiye’de Uluslararası CE Belgeli STYROFOAM™ XPS Isı Yalıtım Levhası üretimini gerçekleştirdi. DOW Bina Çözümleri, şimdi de Türkiye’de, çevre dostu ve AB üyesi

yapi.com.tr
2 DOW'dan Krize Rağmen 40 Milyon Dolar Yatırım

Türk kimya sektörünün devleri arasında yer alan ve ülkemizde 38 yıldır faaliyet gösteren DOW Türkiye’nin yapı malzemeleri sektöründeki temsilcisi DOW Bina Çözümleri, ekonomik krize rağmen yatırımlarına ara vermiyor. Gebze Dilovası’nda konumlanan üretim hattındaki modernizasyon çalışmaları ve kapasite artırımı amaçlı ikinci üretim hattı için 40 milyon dolar yatırım gerçekleştiren DOW Bina Çözümleri, Türkiye’de Uluslararası CE Belgeli STYROFOAM™ XPS Isı Yalıtım Levhası üretimini gerçekleştirdi. DOW Bina Çözümleri, şimdi de Türkiye’de, çevre dostu ve AB üyesi ülkelerin kullandığı şişirme gazlarını kullanarak, çevre kirliliği ve küresel ısınma ile mücadeleye büyük katkı sağlayacak.

CE Belgeli STYROFOAM™ ısı yalıtım ürünlerini, 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 32. Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda ilk kez yapı sektörü ile buluşturan DOW Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, STYROFOAM™ markası altındaki mavi renkli ısı yalıtım ürünlerinin dünyada 50, ülkemizde ise 20 yıldır milyonlarca binanın ısı yalıtımında kullanıldığını belirtti. Topçu, Mayıs ayı itibarıyla Dilovası tesislerindeki tüm STYROFOAM™ ürünlerini, TS EN 13164 Standardı ve Avrupa Yapı Malzemeleri Yönetmeliği doğrultusunda CE İşareti’ne sahip olarak üretmeye başladıklarını açıkladı.

Topçu, 400 bin metreküp STYROFOAM™ üretim kapasitesine sahip olan DOW Bina Çözümleri’nin, birinci üretim hattında modern teknoloji ile yapılan tümüyle yenileme çalışmaları ve ikinci üretim hattı sayesinde, 750 bin metreküp kapasiteye ulaşacağını ve böylece CE Belgeli ve uluslararası standartlarda üretim yapan sektör lideri konumunu sürdüreceğini bildirdi.  

Teknolojisi, kalite kontrol sistemi, AR-GE ve test laboratuarlarına yaptığı yatırımlarla sektöründe fark yaratan DOW Bina Çözümleri’nin Dilovası’ndaki üretim tesisleri, DOW’ın Avrupa’da STYROFOAM™ XPS Isı Yalıtım Levhası üreten 15 fabrikası arasında 10. sırada geliyor. Müteahhit ve mimarlara ısı yalıtım amaçlı çok farklı kullanım detaylarında pratiklik, ekonomiklik ve uygulama kolaylığı sunan STYROFOAM™ levhalar; düşük ısı iletkenlik değerine sahip olduğu için diğer ısı yalıtımı malzemelerinden daha ince uygulanabiliyor. Su emmediği için dona karşı dayanıklılığı sayesinde bina dışında sıva çatlağı gibi oluşumları, içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelleyerek, binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor, sağlıklı ve konforlu mekânlar yaratıyor. Doğru yapı fiziği uygulamaları ile binaların taşıyıcı sistemlerinin ve donatılarının yoğuşma sonucu oluşan korozyona karşı korunması depreme karşı dayanıklılığını arttırıyor.

STYROFOAM™ levhaları diğer ısı yalıtım malzemelerinden ayıran en büyük fark, dış ortam koşullarına ve mekanik etkilere karşı dayanımı sayesinde bina ömrü boyunca değişmeyen performans göstermesi. Teras ve bahçe çatılar gibi su ve yük altında yüksek performans gerektiren uygulamalarda bile, 30 yıl sonra ilk günkü performansa oldukça yakın sonuçlar elde edildiği bağımsız danışmanlarla yapılan testlerle kanıtlanmış durumda…

STYROFOAM™ levhalar ile yapılan ısı yalıtımı binaların ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlıyor. Enerji tüketimini azaltması sonucunda fosil yakıt tüketiminden kaynaklanan sera gazı salınımı da düşüyor. Bu sayede çevre kirliliği ve küresel ısınma ile mücadeleye de katkıda bulunuyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/dowdan-krize-ragmen-40-milyon-dolar-yatirim_69002.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Merve hanım, yukarıda yer alan suçlamalarınızın çok büyük bir bölümü kulaktan dolma karalama amaçlı olarak piyasada dolaşan bilgiler. Bilimsel açıdan doğru olmayan bu bilgileri makine mühendisliği eğitimi almış birinin sorgulama yapmadan böyle bir ortamda yazabiliyor olması çok şaşırtıcı. Ayrıca yukarıda yaptığınız suçlamalar bilimsel olarak aksi ispatlanabilir olduğu için bir ürün ve üreticinin ticari itibarını zedeleme amacı taşıması dolayısıyla suç teşkil ediyor. Aşagıda birkaç tanesini cevaplıyorum; 1- XPS üretiminde insan sağlığına zararlı ve kanserojen şişirme gazları hiçbir zaman kullanılmadı ve Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılan gazlar birkaç sene arayla ülkemizde kullanılmaya başlandı. Avrupa'da hiçbir XPS tesisi kapatılmadı. 2- XPS ürünleri kullanımı hiçbir ülkede yasaklanmadı ve halen tüm dünyada yaygın olarak kullanılıyor. 3- Bu malzemelerin üretilmesi sırasında bırakın çevre kirliliği yaratılmasını, bina ömrü boyunca kullanılan XPS ısı yalıtımı ile enerji tüketimini ve fosil yakıt tüketimini yarıya indirmesi sebebiyle çevre kirliliğini önlüyor. 4- Yukarıda adı geçen tesis 1995 yılında kurulduğu andan itibaren Avrupa Birliği ülkelerinde 1992-2004 yılları arasında kullanılan şişirme gazlarını kullanmış ve 2009 yılı Mayıs ayından itibaren yine halen AB ülkelerince kullanılan ve CE işareti taşıyan en gelişmiş teknoloji ile üretim yapmaktadır. 5- Yine yukarıda adı geçen tesiste 1995 yılından bu yana DIN 4102 standardına göre ve Almanya'da kullanılan B1 Zor alevlenebilir Yangın dayanımına sahip ürünler üretilmektedir ve bu yangın sınıfı plastik köpükler arasında ulaşılabilen en yüksek yangın dayanımıdır. Duvar uygulamalarında ise yüzey kaplamaları olarak birlikte kullanıldığı çimento bazlı mantolama sıvaları ve alçı sıvalar ile birlikte EN 13501 standardı SBI yangın testlerine göre yine B sınıfı zor alevlenebilir yangın sınıfına ulaşmaktadır. 6- Yapı malzemelerinin nefes alma sınırı metre cinsinden Sd değeri ile tanımlanmaktadır ve nefes almazlık sınırı DIN 4108 standardına göre 1500 metredir. Yaygın olarak kullanılan 3, 4 veya 5 cm kalınlığındaki XPS ürünlerde Sd değeri 2 ile 4 metre arasında değişmektedir. 7- Dilovası'ndaki iddia ettiğiniz kanser vakalarını XPS üretimine bağlamanıza pes diyorum ve bu açıklama bilimsel seviyenizle ilgili açık bir mesaj veriyor. 8-Alternatif olarak belirttiğiniz diğer ısı yalıtım malzemeleri ile ilgili herhangi bir yorum yapmıyorum çünkü ısı yalıtımı tüm dünyada kabul görmüş ısı yalıtım malzemeleri ile yapılır. Saygılarımla Durmuş Topcu YANITLA
  • Kocaeli/Dilova'sında her iki kişiden birinde kanser teşhisi var. Dilovasında konumlanan bu zehirli gazların sebebi olan XPS fabrikaları yüzünden insanlar ölümle burun buruna yaşıyorlar. XPS mantolama artık bir trend olmuş ve bu piyasadan saglanan rant çok büyük miktarda..Ülkemizde TOKİ gibi bir kurumdan cıkan projelerin hepsinin XPS mantolama olması bu bilinçsizliğin en büyük kanıtı ve emsalidir. Avrupa'da yangın yönetmeliğinin ısrarla uygulanması bu tip malzemelerin kullanılmamasının nedenini örnek alacagımıza hala Avrupanın gerisinde gitmeye devam ediyoruz. Önüne gelen fabrika acıyor insan saglıgını önemseyen yok. Binalarımızı petrolle nefessiz hale getirip bohçalıyourz. Bina dediğiniz insan anatomisine benzer. Nasıl ki karkas yapı iskeletimiz ise, binayı olusturan duvar malzemesi etlerimiz, binanın sıvası ise derimiz gibi olmalıdır. yani binalar nefes alabilmedir. Mantolama malzemeleri binaları nefessiz bırakmakla beraber olası yangın karsısında son derece tehlikeli malzemelerdir. Ama bizim ülkemizde malesef bilinçsiz yönlendiriciler var. TS 825 Yönetmeliği der ki ; Betonarme brüt yüzeyler ısı köprüsü oluşturdugundan dolayı kesinlikle yalıtılmalıdır. Dolgu duvarlar ise dogru duvar malzemeleriyle gerekli ısı tahkikleri yapılıp gerekirse yalıtılır deniyor. Yukarıdaki haberin en son paragrafı benim o kadar komiğime gitti ki bu yazdıklarımla bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. Asıl bu malzemelerin uretılmesı sırasında cevre kırlılıgı ve kuresel ısınmaya davetıye cıkarılıyor. Avrupada bu fabrıkaların hepsı kapatıldı. Kullanılmıyor bu malzemeler. Artık dogal cımentodan uretılen ısı yalıtım levhaları var yanmayan nefes alan ve dogal cevreye zarar vermeyen bırakın artık bu adamların ceplerını doldurmayı..Kendiniz ve ülkeniz için..Saygılarımla Merve Atabey Makine Mühendisi YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!