Mobilya ve Ağaç Sektörünün...
Kastamonu Entegre İSO 500...
Kastamonu Entegre, KEAS Konsept...
Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın Üçüncüsü Gerçekleşti
Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın üçüncüsünde, “Doğal Olan Nedir?” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Söyleşinin konukları; Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü Kurucu Ortağı And Akman ile yazar ve araştırmacı Itır Akdoğan oldu.
Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, KEAS Konsept Stüdyo’da gerçekleştirdiği Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın üçüncü oturumunda Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü Kurucu Ortağı, mimar And Akman ile yazar ve araştırmacı Itır Akdoğan’ı konuk etti. Mimarların ve içmimarların katılımıyla gerçekleşen söyleşide “Doğal olan nedir?” sorusu karşılıklı sohbet eşliğinde tartışıldı. Doğalı sevmekle doğada yaşamayı istemek ayrı konular Doğal olanı sosyal açıdan değerlendiren Itır Akdoğan ise şunları söyledi: “Doğayı ve doğalı sevmekle, doğal ortam şartlarında yaşamayı istemek ayrı konular. Şehirdeki konfor alanımıza alıştıktan sonra, doğanın kendi döngüsünde, ona ayak uydurarak yaşamak çok da kolay değil. Bu nedenle doğadan ve onun şartlarından kopmadan yaşamak çok önemli.” Görüntü kadar malzemenin içeriği de insan sağlığı açısından çok önemli Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları, mimarları, içmimarları ve sektör profesyonellerini yıl sonuna kadar farklı temalarda bir araya getirmeye devam edecek.
* Kastamonu Entegre Hakkında Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asrı aşkın süredir kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır. Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük beşinci, Avrupa’nın ise dördüncü büyük üreticisi olmuştur. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biridir. Dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına üretmektedir. %30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir. 1,9 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6,5 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4.500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 firma arasındadır. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahip olan Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır. Kastamonu Entegre, Türk Standartlarına uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB/EPA ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmaları gerçekleştirmektedir. |