Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Diyanet’in İki Binasına Milyonlar Aktı

2023 yılında tamamlanması planlanan Elazığ'daki Harput Diyanet Eğitim Merkezi’nin maliyeti 103 milyon TL olarak hesaplanırken; İzmir’de yapımına başlanacak İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin proje tutarı kayıtlara 123 milyon 900 bin TL olarak geçti.

yapi.com.tr
Diyanet’in İki Binasına Milyonlar Aktı

Vatandaşa ucuz sebze için akşam saatlerinde pazara gitmelerini tavsiye eden Diyanet’in, Elazığ’da yapımı devam eden ve İzmir’de yapımına başlanacak olan tesislerinin toplam maliyeti dudak uçuklattı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Elazığ'daki Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yerine yapılan ve “İslam dünyasının en büyük külliyelerinden” biri olacağı bildirilen Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi için Elazığ İl Özel İdaresi’nce duyurulan maliyet de aşıldı. 2018 yılından 2021 yılının sonuna kadar 89 milyon 249 bin TL harcanan külliye için 2022 yılında 3 milyon TL ek kaynak daha ayrıldı. 2023 yılında tamamlanması planlanan tesis için harcanacak toplam para 103 milyon 249 bin TL olarak hesaplandı.

Diyanet’in İzmir’de yapımına başlanacak İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi için de kesenin ağzı açıldı. 2025 yılında tamamlanması planlanan ihtisas merkezinin proje tutarı kayıtlara 123 milyon 900 bin TL olarak geçti. Proje kapsamında 2022 yılında harcanması düşünülen para 18 milyon TL olarak ifade edildi. İhtisas merkezinin inşa edileceği alanın toplam büyüklüğünün ise 23 bin metrekare olduğu belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyanetin-iki-binasina-milyonlar-akti_188878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!