İzmir’de 811 Bin Kaçak Yapı...
Boğaziçi İmar Barışı Düzenlemesi...
İmar Barışından Yararlandılar,...
Dört Tapu Belgesi Daha e-devlet...
İmar Barışı ile 24.7 Milyar...
Bakan Kurum: “Yeni İmar Barışı...
İmar Kanunu'nda Değişiklik...
5 Binadan 1’i Kaçakmış
İstanbul'daki Kaçak Yapılara...
298 Bin Kamu Binası “Kaçak” Çıktı
Hazine Arazisi Küçük Esnafa da Açıldı
İmar Barışı Ödemeleri için Son 3 Hafta
5 Yılda Ne Kadar Kamu Arazisi Satıldı?
Yarım Kalan Gökdelen için...
İBB’nin Yetkisini Azaltacak...
Gecekondular TOKİ’ye Bağlanıyor
Ağaçlandırma Bölgesi Konut...
Murat Kurum: Fikirtepe'de...
Fikirtepe 8 Yıldır Dönüşemedi
Fikirtepe'de Hak Sahipleri...
"Fikirtepe, Kentsel Dönüşüm...
Fikirtepe Platformu'ndan Bakanlığa...
Fikirtepe Dönüşüm Mağdurlarından...
Fikirtepe'de Kentsel Dönüşüm Çilesi
Devlet Arazisinde İmar Barışı
Fikirtepe’de “uygulanmayan” imar affından yararlanan bir inşaat firmasının, Hazine’ye kayıtlı 300 metrekarelik alandaki binaya ilişkin imar affından yararlandığı ve Yapı Kayıt Belgesi aldığı ortaya çıktı.
İstanbul Fikirtepe’de bedelsiz terklerle ilgili davalar sürerken, Maliye adına tapulanan bir arazinin bir inşaat firmasına satıldığı ortaya çıktı. “Resen tevhid” (herhangi bir karara dayanmadan yapılan birleştirme) işlemiyle vatandaşa ait arsalar, bedel ödenmeden Maliye Hazinesi’ne tapulandı. Bunun üzerine şirket, Fikirtepe’de “uygulanmayan” imar affından yararlandı. Firmanın Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 300 metrekarelik alandaki binaya dair İmar Barışı’na başvurduğu ve Yapı Kayıt Belgesi aldığı ortaya çıktı.
BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; Fikirtepe’de yaşayan bir vatandaş, konuyu yargıya taşıdı. Avukat Hürriyet Azak, Fikirtepe’de tapulu olan arsalarının, bakanlığın yaptığı imar planına göre, “resen tevhid” işlemine tabi tutulduğunu hatırlattı. Azak, “Yani arsalar birleştirilip birkaç parsele dönüştürülüyor, vatandaşa ait arsaların bir bölümü hiçbir bedel ödenmeden Maliye Hazinesi’ne tapulanıyor. Gerek belediye, gerekse de bakanlık bu işi yeşil alan üretmek için yaptığını söylüyordu. Yani vatandaşın mülkiyetinin büyük bölümü elinden alınıp, ‘size yüksek imar verdik, emsal verdik onun için kesiyoruz’ deniliyordu. Bakanlık, bunu tek bir işlemle yapıyor. Birleştirilen alandan bir tanesini ev yapmak üzere ayırıyor ve tapuluyor. Bu olayda görüldüğü üzere alan, yapı kayıt belgesi alınarak bir firmaya bırakılmış. Fikirtepe’de uygulanmayan imar affı müteahhidin binasına uygulanarak Yapı Kayıt Belgesi verilmiş” dedi. Azak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Vatandaş konuyu takip etti ve ‘devlet arazisinde bu binanın ne işi var’ dedi, mahkemeye verdi. Oradan da yapı kayıt belgesinin alındığı ortaya çıktı. Böyle çok yer var vatandaştan parasız alınıp Maliye adına tescillenen.” Haberin tamamına linkten ulaşılabilir. |