Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremzedeler TOKİ Evlerinden Dertli

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında merkeze bağlı Çatalçeşme mahallesinde TOKİ tarafından yapılan konutlarla ilgili depremzede vatandaşlar şikayetçi.

yapi.com.tr
Depremzedeler TOKİ Evlerinden Dertli

2020 yılında Sivrice merkezli Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik deprem sonrasında binlerce depremzede TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşti. Merkez Çatalçeşme Mahallesi’nde yapılan deprem konutlarında oturan depremzedeler yeni taşındıkları konutlarda birçok sorun olmasına rağmen yetkililerin sorunlara karşı ilgisiz kaldıklarını ileri sürdüler.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; oturdukları konutlarda birçok sorunun olduğunu ve sorunların çözümüne ilişkin bir adım atılmadığını belirten Naile Çetinkaya, şöyle konuştu: “Depremin ardından bir buçuk ay kirada oturdum. Daha sonra buraya taşındım. Bana ‘sana harika bir ev verdik, mutlu olacaksın' dediler. Fakat her gün evin bir yeri yıkılıyor. Evim zaten dördüncü kat asansör her gün bozuluyor. Dizlerimden ameliyatlıyım eve çıkmak bile işkence. Çatalçeşme Mahallesi TOKİ konutlarında yaklaşık beş gündür su akmıyor. Su deposu dolu fakat su motoru yanmış. Su motorunu yapmaya gelen yok, tamir eden yok. Her ay su sorunu çekiyoruz. Site yönetimi bizden 240 TL aidat parası alıyor, fakat ortada ne su var, ne de temizlik var.”

Oturduğu evin duvar ve tavanın yıkıldığını ileri süren TOKİ sakinlerinde Halise Kılınç ise şöyle konuştu: “Bakanlarımız ve milletvekillerimiz bizi yalnız bıraktı. Biz afetzedeyiz, mağduruz, depremde canımız yandı, evlerimiz yıkıldı. Depremden sonra güzel bir evde yaşamak için buraya taşındık. Fakat durum ortada. Evimin duvarı ve tavanı yıkıldı. Apartmanda eksik işler var, bodrumumuz pislik içerisinde. Yaklaşık beş gündür evimizde su yok. Karşıda bir adam bize babasının hayrına su veriyor, biz de böyle ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Çevre düzenlemesi zaten komple sorunlu, ağaçların hepsi kurumuş. Site yönetimi de bizi çok mağdur ediyor. Site yönetimi aidatları toplamaktan başka bir iş yapmıyor.”

“Bu binada oturmaktan korkuyorum”
Konutlarla ilgili sorunları aktarmak için yetkililere ulaşmanın çok zor olduğunu belirten İrem Üner de şu şekilde dert yandı: “Bir sorunun çözülmesi için en az 10-15 kere söylemek gerekiyor. Burada binalar yapıldı, her şey çok güzel dediler ama her yer çatladı. Ben bu binada oturmaktan korkuyorum. Bizim evimizin tavanı ve duvarı çöktü. Derdini ve evindeki eksiği yetkililere söyleyince suçlu konumuna düşüyorsun. Bizim tavanımız çöktü, biz kendi imkânlarımız ile onardık. Bu bina da oluşan her sorunu tamir etmek, düzeltmek zorunda olan yetkililer gerekli müdahaleyi yapmıyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeler-toki-evlerinden-dertli_192339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!