Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzede Kiracılara Yardım Sona Erdirildi

6 Şubat depreminde evlerini kaybeden yurttaşlar, AFAD’dan önceki gün gelen mesajla kira desteğinin bu ay biteceğini öğrendi.

yapi.com.tr
Depremzede Kiracılara Yardım Sona Erdirildi (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremini yaşayan yurttaşlar neredeyse her güne başka bir mağduriyet ile uyanıyor. Evlerini kaybeden yurttaşlar, AFAD’dan önceki gün gelen mesajla kira desteğinin bu ay biteceğini öğrendi. Mesajda “6 Şubat depremlerin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15. ve sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü afetten korusun.” ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; kira desteğinin kesildiğini mesaj ile öğrenen depremzedeler duruma tepki gösterdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara yaptığı değerlendirmede, iktidarın depremi “asrın felaketi” diye tanımladığını anımsattı. Kara, “Bu iktidar, depremin yaratmış olduğu büyük yıkımı bilmesine rağmen ‘Daha önce yapmadığımız kadar yardım yaptık’ minvalinde bir açıklamayı neden yapar ve bu yardımları niçin keser? 1 Mart tarihinde AFAD’ın yayımladığı bilgilere göre bağış hesabında 133 milyar 216 milyon 444 bin TL toplanmış ve bu miktarın sadece 83 milyar 784 milyonu harcanmış. Kampanya hesaplarında bulunan 49 milyar 533 milyon TL neden yurttaşlarımızın kira giderlerinin karşılanması için harcanmıyor?” ifadelerini kullandı.

Kara, “AFAD kira destek ödemelerini, yurttaşımıza söz verilmiş olan konutlar bitene ve deprem bölgesi normale dönene dek devam ettirmelidir.” dedi.

Deprem bölgesinde evi yıkılan ya da kullanılmaz duruma gelen yurttaşlardan kiracılara 5 bin lira, ev sahiplerine ise 7 bin lira kira desteği veriliyordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzede-kiracilara-yardim-sona-erdirildi_205153.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!