Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremde Yıkılan Bina için Takipsizlik Kararı

Adana'daki depremde yıkılan ve 63 kişini hayatını kaybettiği Tutar apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturmada başsavcılık "Yargılamaya gerek yok" diyerek takipsizlik kararı verdi.

yapi.com.tr
Depremde Yıkılan Bina için Takipsizlik Kararı

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Adana'da yıkılan ve 63 kişinin hayatını kaybettiği Tutar Apartmanı'na ilişkin başsavcılık, "Yargılamaya gerek yok" dedi ve takipsizlik kararı verdi. Yürütülen soruşturmada  “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan suçlaması bulunuyordu.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre Adana Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma bürosunca aldırılan bilirkişi raporu yeterli görülerek soruşturmanın genişletilmesi talebine rağmen 8 şüpheli hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar verildi.

Takipsizlik kararında, Tutar apartmanının giriş katındaki işyerinde kolon kesildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada kolon kesildiği iddia edilen işyeri sahibi M.A'nın işyerini satın alırken banka kredisi kullandığı ve bu nedenle eksper fotoğrafları incelendiğinde bahse konu işyerinin M.A tarafından satın alınmadan önce tadilat yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Adana Vergi Dairesi'nden de bahse konu işyeriyle ilgili açma tutanağı ve fotoğrafların da incelendiği, Çukurova belediyesiyle yapılan yazışmada bahse konu adresle ilgili kolon kesildiğine dair herhangi bir şikâyet olmadığı cevabı verildiği ifade edildi.

Tek sorumlu müteahhit, o da ölmüş
Aynı yerde O.B. adlı kişinin tadilat izni başvurusu yaptığı ve bu iznin verildiği vurgulanan takipsizlik kararında, bu işyerinin de B.B. adlı kişiye ait inşaat firması olduğu kaydedildi. Toplanan delillerle birlikte dosyanın bilirkişiye verildiği ancak gelen raporda, proje ve fotoğraflara göre kolon kesildiği iddialarına dair bir tespit yapılamadığı için işyeri sahibi O.B. ile B.B.'nin bu suçu işlediklerine dair delil elde edilmediği belirtildi. Aynı bilirkişi raporunda bina müteahhidi Hüseyin Tutar'ın sorumlu tutulduğu ancak Tutar'ın da nüfus kayıt örneğine göre 3 Şubat 2008 tarihinde hayatın kaybettiği, diğer şüpheliler M.H.T, A.P, N.P, A.K ve M.H.T'ye raporda herhangi bir kusur atfedilmediğinden haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremde-yikilan-bina-icin-takipsizlik-karari_198708.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!