Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremde Beton Blokları Oynayan Tünel, Yeniden Trafiğe Kapatıldı

6 Şubat depremlerinde tavandaki beton bloklarında oynama meydana gelen ancak yapılan inceleme sonrası trafiğe bir engelinin olmadığı belirlenen Kahramanmaraş’taki Aşık Mahzuni Şerif Tüneli, yeniden trafiğe kapatıldı.

yapi.com.tr
Depremde Beton Blokları Oynayan Tünel, Yeniden Trafiğe Kapatıldı (Fotoğraf: DHA)

4,6 milyar liraya mal olan ve 7 Kasım 2020’de açılan Kahramanmaraş-Göksun kara yolunun Edebiyat Yolu bölümündeki Aşık Mahzuni Şerif Tüneli, 6 Şubat depremlerinde bloklarının oynaması üzerine trafiğe kapatılmıştı. 2881 metre uzunluğundaki tünelin beton bloklarında tekrar oynama meydana geldi. Tünel trafiğe kapatıldı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nce bölgeye inceleme yapmak üzere teknik ekip gönderildi.

DHA’da yer alan habere göre; ekipler tünelde incelemelerini sürdürürken, trafik akışı da eski güzergah Püren Geçidi’ne yönlendirildi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, ekiplerin incelemesinin devam ettiğini belirtirken, tünelin trafiğe ne zaman açılacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Vali Ünlüer, “6 Şubat depremlerinde de beton bloklarda oynama meydana gelmişti. O dönem incelenmiş ve bir engel teşkil etmediği için trafiğe devam edilmişti ancak dün beton bloklarda yine oynama olduğu bilgisi geldi. Bu oynamaların, depremlerde yaşananların devamın olup olmadığını bilemiyoruz. İnceleme ve tespit için teknik elemanlar istendi. Ankara’dan ekipler geldi ve şu anda tünelde inceleme yapıyorlar. Onların vereceği rapora göre hareket edeceğiz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremde-beton-bloklari-oynayan-tunel-yeniden-trafige-kapatildi_206074.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!