Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem Bölgesinde Sorunlar Bitmiyor

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1,5 yıl geçti ama yaralar hâlâ sarılamadı, hayat normale dönemedi. Su krizi yaşanan Hatay’da bulaşıcı hastalık uyarısı yapılıyor.

yapi.com.tr
Deprem Bölgesinde Sorunlar Bitmiyor (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da su krizi 17 aydır devam ediyor. Hatay’ın birçok ilçesinde sık sık su kesintisi yaşanırken Samandağ’da birçok mahallede üç gündür sular kesik.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; yurttaşların şikâyetlerinin kendilerine de ulaştığını belirten Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, temel sorunun nüfus artırımı sonrası hizmetin eski nüfus üzerinden verilmesi olduğunu söyledi.

Defne ve Antakya’daki yıkımın etkisiyle Samandağ’ın 120 bin olan deprem öncesi nüfusunun 220 bine çıktığını belirten Karaçay, “Yetkili kurum olan Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) genel müdürü ile konuştuk. Bize kapasite artırımı nedeniyle yapılan çalışmalardan kaynaklı su kesintisinin olduğunu belirtti ve kısa sürede son bulacağının sözünü verdi” ifadelerini kullandı.

Karaçay ayrıca başta İller Bankası olmak üzere “İlgili kurumların Samandağ bütçesini deprem sonrası nüfusu üzerinden planlaması” çağrısında bulundu.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz ise şebeke suyunun içilemediğinin altını çizerek, “İçilemeyen su da bir haftadır günün belirli saatlerinde veriliyordu. Samandağ genelinde de üç gündür neredeyse bir damla su yok. Suyun olmaması demek, bulaşıcı hastalık demek, ishal demek, sarılık demek. Özellikle konteyner kentler gibi toplu yaşam alanlarında risk artar.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-bolgesinde-sorunlar-bitmiyor_205544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!