Demir-Çeliğin Merkezinde Kriz Büyüyor
Vasıflı Çelik için 8 Milyon...
Demir Cevheri Fiyatları Serbest...
Çelik İhracatı 'Orta Doğu'...
S&P Demir Devlerini 'Negatif'...
Demir-Çelik Sektörüne Ortadoğu Darbesi
Demir Cevheri Krizden Bu Yana...
Çelik İhracatı Yüzde 21 Düştü
Demirdeki Fiyat Düşüşü Küçük...
Çelik ve Boru Sektörlerinde...
Yassı Çelik ve Polietilen...
Çelik Boru İhracatı 2 Milyon Tona Ulaştı
2014'ü Düşüşle Kapatan Sektörün...
Hocalara Göre 2015 Zorlu Geçecek
İnşaat Sektöründeki Büyüme...
Ulusal Çelik Yapı Tasarım...
Çelik Fiyatları %27 Düştü,...
"Yeni Hatta Türk Çelik Borusu...
Arçelik Tayland'da Fabrika Kuracak
Çelik Boru İhracatı 1,7 Milyon...
Çelik Üreticilerinin Çin Endişesi
15. Yapısal Çelik Günü
Özel Çelik Üreticisi SSAB...
Adnan Menderes'e Çelik Yapı...
Kentsel Dönüşümde Hafif Çelik...
Bakan Çelik: 680 Bin Tehlikeli...
Çelik Sektöründe İş Güvenliği...
Avrupa Yapısal Çelik Birliği...
Demir-Çelikçiler Yeni Teşvikleri Bekliyor
Bakan Zeybekci'nin demir- çeliğin teşvik sistemine dahil edileceğine yönelik açıklamaları, demir-çelik sektöründe heyecan yarattı.
Dünya Gazetesi'nden Özüm Örs'ün haberine göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin demir- çeliğin teşvik sistemine dahil edileceğine yönelik açıklamalarının ardından sektör, heyecanla önümüzdeki günlerde açıklanacak destekleri bekliyor. Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, “Yüksek katma değerlere geçişi kolaylaştıracak teşvik mekanizmalarının kurulmasında fayda var. Yoksa, inşaat demirine teşvik verilmesi uygun değil” dedi.
Zeybekci, demir-çelik sektörünün bugüne kadar destek kapsamı dışında olduğunu kaydederek, sektöre yönelik yeni bir teşvik sisteminin uygulamaya geçirileceğini açıklamıştı. Zeybekci, “Türkiye’nin metalürji sektörü yaratması gerektiği inancıyla bu teşviki hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde detaylarını paylaşacağız” demişti. Söz konusu desteklere ilişkin beklentilerini paylaşan Yayan, bu konuda Avrupa Kömür Çelik Topluluğu (AKÇT) ile mutabakat sağlanması gerektiğini söyledi. Yayan, “Eğer olursa, yüksek katma değerlere geçişi kolaylaştıracak teşvik mekanizmalarının kurulmasında fayda görüyoruz. Yoksa, inşaat demiri gibi ürünlere teşvik mekanizmasının işletilmesi uygun değil. Bu konuda zaten ihtiyaç fazlası kapasite var. Biz burada hem ithal ikamesi sağlayacak, hem de yeni ihracatın gündeme gelmesine imkan verecek ürünler için teşvik verilmesinde fayda görüyoruz” dedi. Yayan, teşvikin dünya piyasalarında da rahatsızlığa yol açmayacak yapıda olması gerektiğine dikkat çekerek, “Öteden beri yüksek katma değerli ürünlere geçişi kolaylaştıracak devlet yardımlarının verilmesini ve bu maksatla AKÇT ile aramızdaki serbest ticaret anlaşmasının sınırlayıcı hükümlerinin esnetilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. |