Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cumhurbaşkanlığı için Ayrılan Tadilat Bütçesinin Detayları Gizlendi

Cumhurbaşkanı’nın kullandığı sarayların onarım ve tadilatı için bütçeden ayrılan 1,3 milyar TL’nin detayları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a soruldu. Sorulardan rahatsız olan TBMM Başkanı Kurtulmuş önergeyi işleme koymadı.

yapi.com.tr
Cumhurbaşkanlığı için Ayrılan Tadilat Bütçesinin Detayları Gizlendi (Fotoğraf: AA)

Cumhurbaşkanı’nın kullandığı sarayların tadilatı için ayrılan bütçenin detaylarına yönelik soru önergesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iletildi. 17 Ocakta, CHP Milletvekili Seyit Torun imzası ile verilen önergenin işleme konulmadığı ortaya çıktı. Meclis Başkanlığı’ndan gelen yanıt, “Saray’ın üzeri örtülüyor” yorumlarına neden oldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; CHP’li Torun, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’a, Cumhurbaşkanı’nın kullandığı sarayların tadilatı için ayrılan 1 Milyar 343 Milyon 935 bin TL’lik bütçenin harcama kalemlerini sordu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş önergeyi, “TBMM İçtüzüğüne aykırı” olduğu gerekçesiyle 5 Şubat'ta iade etti.

Soru önergesinin işleme konulmamasına tepki gösteren Torun, “Anlaşıldığı kadarıyla Kurtulmuş, ‘Yazlık saray, kışlık saray ve kaçak saray’ ifadelerini kişisel görüş olarak tanımlamış. Ancak ortada su götürmeyen gerçekler bulunmaktadır.” diyerek AOÇ arazisine inşa edilen Beştepe Saray’nın kaçak olduğunun mahkeme kararlarıyla sabitlendiğini anımsattı.

Kurtulmuş'un Can Atalay olayında da görevini yerine getirmediğini ve Meclis’in saygınlığını ayaklar altına aldığını savunan Torun, “Şimdi de yetkisini kötüye kullanarak soru önergelerinin muhataplarına ulaşmasını engelliyor. Kurtulmuş ya istifa etsin ya da işgal ettiği makamın tarafsızlığına uygun davransın.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhurbaskanligi-icin-ayrilan-tadilat-butcesinin-detaylari-gizlendi-_201664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!