elik üreticisi Corus, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) 26 Temmuz’da uzaya fırlattığı ve 9 Ağustos’ta California, Edwards Hava Üssü’ne inen Discovery’de kullanılan saf çeliği sağladı.
Yaklaşık bir yıl önce, Corus’un İngiltere Rotherham’daki çelik fabrikasını gezen NASA yetkililerinin verdikleri siparişlerle, mekiğin kuyruk dümeninde kullanılan saf çelik Corus tarafından sağlandı.
Corus Mühendislik, NASA tarafından, uzay mekiğinin kuyruk dümenini yapmak için gereken uzay havacılık düzeyindeki çeliği üretmeye gönüllü ve yetkin tek üretici olarak nitelendirdi.
Mekiğin en önemli parçalarından biri olan ve iniş ile kalkışta denge sağlayan kuyruk dümeni, Vacuumn Arc Re-meltic (VAR) yöntemiyle üretilen çok gelişkin bir çelikten yapılıyor.
Son 18 ay içinde, İngiltere’de, uzay havacılık pazarının da dahil olduğu alanlarda mühendislik faaliyetleri için 100 milyon pound (yaklaşık 180 milyon dolar) yatırım yapan Corus, Cape Canaveral’de NASA tarafından verilen “tedarikçi ödülü”nün de sahibi oldu.
Dünyanın önde gelen ve sekizinci büyük çelik üreticisi olan Corus’un, ana üretim faaliyetleri İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, Norveç ve Belçika’da olmak üzere, dünya çapında 100’den fazla ülkeye yayılan satış ağı bulunuyor.
Corus, yassı ürün, uzun ürün, dağıtım ve yapı sistemleri ile alüminyum alanlarındaki faaliyetleriyle, dünya çapında inşaat, otomotiv, ambalaj, makine mühendisliği ve diğer sektörlere çözümler üretiyor. Merkezi Londra’da bulunan Corus’un, satış ofisi ve servis merkezlerinin yer aldığı 40’tan fazla ülkede toplam 48.200 çalışanı bulunuyor. Corus Group plc (LSE/AEX: CS; NYSE: CGA) hisseleri, Londra, New York ve Amsterdam borsalarında işlem görüyor ve FTSE-100 endeksi listesinde yer alıyor.
Corus’un Türkiye’deki faaliyetleri, Corus Yasan ve Corus Çelik Ticaret A.Ş. aracılığıyla 20 yıldır sürüyor. 2004 yılında Corus’un Türkiye’deki ithalat ve ihracat toplamı 500 bin tondu.
|