Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin Ekomisinde Yavaşlama Devam Ediyor

Dünyanın en büyük ekonomisi Çin'den iki veri açıklandı. Ülkede ilk çeyrek GSYH büyüme rakamı memnun etmezken sanayi üretimi beklentilerin üzerinde büyüdü.

yapı.com.tr
Çin Ekomisinde Yavaşlama Devam Ediyor

Çin'de bugün açıklanan ilk çeyrek GSYH büyüme rakamları, büyümenin yavaşlamaya devam ettiği beklentilerini teyit etti. Dünya'nın haberine göre, 2016 ilk çeyrekte GSYH, ekonomistlerin beklentilerine paralel olarak yüzde 6,7 büyüdü. 2015 4. çeyrekte GSYH büyüme oranı yüzde 6,8 olmuştu. İlk çeyrek GSYH büyüme oranı, ekonominin yüzde 6,2 büyüdüğü 2009 ilk çeyrekten bu yana görülen en yavaş büyüme olarak da kayıtlara geçti.

Ocak-Mart döneminde sabit varlık yatırımlarında büyüme yüzde 10,3 olan ekonomist beklentilerinin üzerinde yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşirken, inşaat aktivitesi de yüzde 10,4 olan ekonomist beklentilerini aştı.

Sanayi üretimi beklentilerin üzerinde büyüdü

Öte yandan Çin'de sanayi üretimi Mart ayında beklentilerin üzerinde büyüdü. Mart ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 arttı. Piyasa katılımcıları ise yüzde 6,0 büyüme olacağını tahmin ediyorlardı. Sanayi üretimi Ocak-Şubat döneminde yüzde 5,4 büyüme göstermişti.

Mart ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 0,64 arttı. Şubat ayında sanayi üretiminde artış yüzde 0,38 olmuştu. Mart ayında perakende satışlarda büyüme de Ocak-Şubat dönemindeki yüzde 10,2'nin üzerine çıkarak yüzde 10,5 oldu. Perakende satışlar Mart'ta şubat ayına göre yüzde 0,85 arttı. Şubat ayında aylık bazda artış yüzde 0,81 seviyesindeydi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-ekomisinde-yavaslama-devam-ediyor-_144222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!