Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çileye Tünelle Çözüm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kronikleşen trafik sorununa çözüm için 156 kilometre uzunluğunda 5 tünel yol yapmak için harekete geçiyor.

Yeni Şafak Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kronikleşen trafik sorununa çözüm için 156 kilometre uzunluğunda 5 tünel yol yapmak için harekete geçiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un trafik sorununu çözmek için gündeme getirdiği tünel yol projelerinden 5'inin daha ihalesine çıkılıyor. Dolmabahçe-Fulya, Fulya Levazım, Levatım-Akatlar, Sarıyer Çayırbaşı, Eyüp Silatarağa Caddesi-Gaziosmanpaşa Caddesi tünel yolları ihale edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 156 kilometre tünel yol hedeflediklerini söyledi.
Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek ihalelerin ilanı Kamu İhale Bülteni'nde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, karayolu tünellerinin ihalesini, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesine göre Pazarlık Usulüne göre yapacak.

Ciddi Çözüm Getirecek
Başkan Topbaş, tünellerin İstanbul'da yol açamadıkları yerlerde topografyadan da yararlanarak baypas yapacakları önemli ulaşım aksları olduğunu söyledi. Bu yolları yapmaya mecbur olduklarını dile getiren Topbaş, “Aksi taktirde İstanbul'un durumu ortada. 156 kilometre tünel yol hedefledik. Bunun da İstanbul trafiğine ciddi bir çözüm getireceğine inanıyoruz' dedi.

İstanbul'da yapılacak olan tünellerin kilometrelerce uzunluğunda olmadığını da belirten Topbaş, 'Bunlar parça parça geçiş noktalarıdır. Oradaki trafik açısından ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için. Bu hatlarda toplu taşıma yapma imkanı olmadığı için kent merkezindeki trafikte düğüm olan yerleri çözme adına atılan adımdır' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cileye-tunelle-cozum_51122.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!