Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevreye Zararlı Beton Santralinin Kapasite Artışı Yargıya Taşındı

Hatay Samandağ'da hazır beton santralinin kapasite artışına ilişkin verilen “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı yargıya taşındı.

yapi.com.tr
Çevreye Zararlı Beton Santralinin Kapasite Artışı Yargıya Taşındı (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’ın Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesi’nde yurttaşlar şimdi de beton santraline karşı mücadele ediyor. Hazır beton santralinin kapasite artışına ilişkin verilen “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı yargıya taşındı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; Hatay İdare Mahkemesi’ne başvuran yurttaşlar, kararı veren Hatay Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nden davacı oldu. “Yürütmeyi durdurma” talebiyle yapılan başvuruda, santralin insanların yoğun yaşadığı bir yerde olduğuna dikkat çekildi. Beton santralinin Karaçaylı İlköğretim Okulu’na birkaç dakika yürüme mesafesinde olduğu ve Asi Irmağı’na yakın bir mesafede yer aldığı vurgulandı.

Santralin sulak tarım arazilerinin içinde bulunduğu belirtilen başvuruda, “Santralin kuruluş süreci ÇED yönetmeliği ve diğer mevzuatlara aykırı olarak işlemiştir. Hatay Valiliği’ne verilen evraklar arasında santralin faaliyet adresi Atatürk mahallesi yerine Sutaşı Mahallesi olarak gösterilmiş, idare yanıltılmıştır. Ayrıca beton santrali ‘sanayi’ türü bir işletmedir. İşletmenin belediyenin imar planlarında ‘sanayi alanı’ olarak işaretli olan yerlerde kurulması gerekirken ‘konut alanı’ olan bir araziye kurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreye-zararli-beton-santralinin-kapasite-artisi-yargiya-tasindi_205525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!