Çatlaklar Nedeni İle Kapatıldı!
Cerrahpaşa İçler Acısı Halde
Cerrahpaşa'da Elektrikli Soba Dönemi!
Süreyyapaşa Hastanesi'ni Hasta Ettiler
Haydarpaşa Numune Hastanesi...
Hastane İnşaatı Durduruldu
Hastanenin Atık Suyu Sokağa Akıyor
Altı Su, Üstü Hastane!
İztuzu'na Hastane Projesi İptal Oldu
Şehir Hastanelerinde Ek Sözleşmeler...
Taksim'i Hastanesiz Bırakmanın...
Hastane İnşaatında Yangın!
Güneş Enerjili En Büyük Hastane
Türkiye’nin Mimarları Hastane...
"Şehir Hastaneleri" Projesi Tıkandı mı?
Hastane İnşaatı Binaları Tehlikeye Attı!
Dört Hastaneyi Kapattılar,...
Hürrem’in Hastanesi AVM Kurbanı Oldu
Şehir Hastanelerinin Kirası...
Ankara’ya Dev Hastane
Taksim İlkyardım Hastanesi'nin...
"Meydan" Dedi "AVM" Oldu,...
Hastaneye Otopark Yapmak için...
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Yeşil...
Enerji Dostu Hastaneler için...
Endüstriyel Miras, Özel Hastane...
Taksim İlk Yardım Hastanesi...
Bayrampaşa Cezaevi Hastane Oluyor!
Hastanenin Önü Mermer Ocağı!
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Büyük Tehlike!
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bazı binaların Marmaray inşaatı ve İSKİ tüneli çalışmaları sırasında kolonlarda oluşan çatlaklar yüzünden boşaltılmıştı. Her gün binlerce kişiye hizmet veren hastanenin hiçbir güçlendirme çalışması yapılmadan yeniden hizmete başlaması çalışanları ve hastaları korkutuyor.
Asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray inşaatıyla hasar gören İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, İSKİ’nin kazdığı tünel sonrası iyice tahrip olmuştu. Blok halindeki binalarda ciddi çatlaklar olunca 3 yıl önce ‘güçlendirilmek’ için boşaltılmıştı. Ancak hastane yönetimi bir süre önce hiçbir güçlendirme yapılmayan hasarlı binalara yeniden taşındı.
Nesrullah Sonay'ın Bugün'de yer alan haberine göre olası bir depremi kaldırmayacağı söylenen hastanede çalışmak zorunda olan hastane personeli de, sağlık hizmeti almak zorunda kalan vatandaş da diken üstünde! İnşaat bir yıl sonra Binalara değil güçlendirme yapmak, derin çatlakların bile sıvayla üstünden kapatıldığı net bir şekilde görülüyor. Şu an kullanılmayan bodrum katlarında ise çatlaklar olduğu gibi duruyor. Hasarlı binaların bulunduğu toprak zeminde yer yer çökmeler dikkat çekiyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, yaklaşık 4 yıl öncesi de her iki hastanenin yeniden yerinde inşa edilmesiyle ilgili proje oluşturulduğu ancak bu zamana kadar tek bir kazmanın dahi vurulmadığını belirtti. Erol, “Sadece proje aşamasında kaldı. İstanbul Üniversitesi Danışma Kurulu’nda alınan kararla inşatın 1 yıl sonra başlatılacağı belirtildi. Ama yine ertelenir diye endişelerim var” dedi. Boşaltılan binalara geri dönüldü 1999 Marmara depreminde hasar gören hastaneye gereken güçlendirmenin yapılmadığını hatırlatan Erol, “İski çalışmaları sırasında hastanenin binaları ciddi hasar gördü, boşaltıldı. Şimdi aynı binalarda hiçbir güçlendirme yapılmadan hizmet veriliyor” dedi. Hastane büyük tehlike altında Hastanenin en çok hizmet verdiği genel dahiliye, genel cerrahi, küçük cerrahi birimleri, merkez laboratuvarı ve polikliniklerin olduğu kısmın bir an önce boşaltılması ya da farklı yerlerde hizmet vermesi gerektiğini ifade eden Erol, “Binalar yeniden inşa edilmeli. Ki bu da hastanenin yüzde 70’ine tekabül ediyor. Büyük tehlike söz konusu.Tahminen günde 2 bin hasta ve bir o kadar da yakını bu hasarlı binaları kullanıyor. Durum ciddi tehlike arz ediyor” diye konuştu. Üniversite yönetimi dava açtı Bu arada üniversite yönetimi ciddi hasarlar oluştuğu gerekçesiyle Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yapımcı firmaya dava açtı.Kazı çalışmalarında kayma, çökme ve derin çatlaklar oluştuğunu iddia eden üniversite, yıllık zararın 3 milyon 161 bin lira olduğunu, 5 yıllık süreçte ise zararın en az 15.8 milyon lira olacağını beyan etti. Depremde büyük risk Hastanenin olası bir depremde yerle bir olacağını ileri süren Erol, “Her an binalar çökebilir. Ama idarenin eli kolu bağlı çünkü mali gücü yok. Hükümet de bir şekilde buraya kulağını tıkadı. Eğer hükümet müdahale etmezse felaket olur” diye konuştu. Yürürken bile sallanıyor Hastalar da tedirgin. İsminin açıklanmasını istemeyen hastalar şöyle konuştu: “Binalar kullanılamaz halde. Her an çökebilir. Yürürken bile bunu fark edebiliyoruz. Her yer sallanıyor. Korkuyoruz.” |